NI ZA MILION DOLARA NIJE PRISTALA DA SRUŠI SVOJU KUĆU! Projektanti su onda uradili nešto jako bezobrazno! (FOTO)
Kućica između zidova tržnog centra!, Foto: Beta/David Ryder

princip iznad svega

NI ZA MILION DOLARA NIJE PRISTALA DA SRUŠI SVOJU KUĆU! Projektanti su onda uradili nešto jako bezobrazno! (FOTO)

Nakon smrti, Edit Mejsfild kuću ostavila u nasledstvu šefu susednog građevinskog projekta koji se brinuo o njoj - a on je kuću prodao!

Objavljeno:

Edit Mejsfild smatrala je da je njena kuća u Vašingtonu neprocenjiva - toliko da je odbila ponudu od milion dolara, koliko su joj nudili kako bi mogli prema planovima da izgrade tržni centar.

Projektanti su mislili kako je to ponuda koja se ne može odbiti, ali 84-godišnjakinja ipak nije želela da se iseli iz kuće. Tržni centar je na kraju izgrađen, ali na način da ne zalazi u Editin privatan prostor - ni u kuću ni u dvorište.

foto: AP

Ovim činom cep događaj je postao neobična inspiracija mnogima, a čak je uklopljen i u Piksarov film "Do neba" koji se inspirirao upravo Editinom kućom. Izgradnja se dešavala 2006. godine, a Edit je preminula 2008. u 87. godini života - ali je u rukavu imala još jedno iznenađenje, kako prenosi portal Powerful Mind.

Naime, Edit je kuću ostavila Beriju Martinu, šefu građevine na susednom gradilištu. Saznala je da ima rak pankreasa, a Martin joj je pomogao tako što ju je vozio kod doktora i brinuo se o njoj. Bila mu je toliko zahvalna za njegovo prijateljstvo i ljubaznost da mu je popularnu kuću dala u nasledstvo.

foto: Beta/David Ryder

Martin je prvobitno najavio da će od njene kuće napraviti memorijalni prostor, ali, nažalost, to nikad nije ostvario. Na kraju je prodao kuću agenciji za nekretnine Reach Return. Oni su popravili zidove na kući i zamenili prozore, ali radovi su naglo stali i mnogi investitori su samo mogli gledati kako gube novac. Međutim, direktor kompanije u čijem se posedu kuća trenutno nalazi je prošle godine javnost obavestio da ne planiraju voljenu kućicu da sruše, već da je unaprede i nađu način da je uključe u celokupni projekat.

Šarmantna kuća i dalje je smeštena između zidova šoping centra, a često je ukrašena balonima. Verovatno više nikad neće dobiti takvu milionsku ponudu, ali na snimku možete videti kako kuća danas izgleda:

BONUS VIDEO:

(espreso.co.rs / vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.