SLIKALA SE U BIKINIJU NA SVAKOM VRHU: Zanosna planinarka doživela JEZIVU SUDBINU, njena poslednja objava BOLI!
Spasioci nisu stigli do Gigi Vu!, Foto: Printscreen/Facebook/, Printscreen/Facebook/GigiWu

Jeziva smrt!

SLIKALA SE U BIKINIJU NA SVAKOM VRHU: Zanosna planinarka doživela JEZIVU SUDBINU, njena poslednja objava BOLI!

Višednevno spasavanje Gigi Vu se, nažalost, danas završilo bezuspešno, dok se smatra da je voljena planinarka umrla od hipotermije.

Objavljeno: 11:40h

Tajvanska planinarka poznata po objavljivanju svojih slika sa planinskih vrhova u bikiniju, poginula je nakon pada u uvalu, visine od 20 metara, tokom samostalnog planinarenja. Gigi Vu je uspela da kontaktira hitnu pomoć nakon pada ovog vikenda, ali loši vremenski uslovi su znatno usporili operaciju spasavanja, kako prenose lokalni mediji. Smatra se da je ova 36-godišnjakinja umrla od hipotermije. To podrazumeva vrlo nisku telesnu temperaturu, kao i da telo gubi toplotu više i brže nego što može da je proizvede.

foto: Printscreen/Facebook/GigiWu

Ona je bila popularna ličnost na socijalnim mrežama i poruke na njenim Fejsbuk stranicama odaju priznanje za inspirativne planinarske veštine Vu je bila sama na višednevnoj planinarskoj turi u nacionalnom parku Jušan, gde se nalazi jedan od tajvanskih najviših planinskih vrhova koji dostiže oko 4,000 metara, prenose mediji. Dok je bila poznata po svojim slikama u bikiniju sa planina, takođe je bila i iskusna planinarka, koja je sudeći po fotografijama koristila neophodnu opermu i preduzimala mere predstrožnosti tokom ekspedicija.

Kako tajvanske vesti prenose, loši vremenski uslovi su sprečili spasilački helikopter da dopre do nje čak tri puta. Nakon toga, operacija spasavanja je nastavljena peške. Njeno telo je pronađeno u ponedeljak, nakon pada temperature ispod nule tokom prethodne noći. U intervjuu 2018. koji je citiran na portalu Focus Taiwan, objasnila je da joj je ideja da se na planinskim vrhovima slika samo o bikinijima pala na pamet nakon izgubljene opklade sa prijateljem. U ponedeljak 24. decembra, već je bila postavila sliku svojih nogu, na kojima su se mogle videti modrice, dok je ispod slike objasnila da se okliznula na planinarskoj stazi, a da je pad lako mogao biti mnogo gori. Njena poslednja objava na Fejsbuku, na čijem je nalogu pratilo više od 18,000 ljudi, bila je 18. januara i na slici se vidi pogled sa planine, iznad oblaka.

Više od 1000 ljudi su komentarisali sliku od tada. Mnogi komentari su pratili operaciju spasavanja, tokom vremena kada se nije znalo da li je preživela pad. Kasniji komentari su izjave saučešnja, kao i pohvale koje Gigi Vu opisuju kao inspiraciju mnogima u planinarskim udruženjima.

BONUS VIDEO:

(espreso.co.rs / bbc.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.