RUS JE U SEBE UBRIZGAO BAKTERIJU STARU 3,5 MILIONA GODINA: Rezultat koji je dobio, zapanjio je NAUČNIKE (VIDEO)
Rus koji je u sebe ubrizgao Bacillus F, Foto: Printscreen/youtube

otkriće

RUS JE U SEBE UBRIZGAO BAKTERIJU STARU 3,5 MILIONA GODINA: Rezultat koji je dobio, zapanjio je NAUČNIKE (VIDEO)

"Rezultati eksperimenata s miševima bili su izvrsni, pa sam pomislio da bi bilo zanimljivo isprobati isto na čoveku"

Objavljeno:

Pre četiri godine Rusi su u sibirskom ledu pronašli 3,5 miliona godina staru bakteriju čiji proteini navodno pomažu u jačanju odbrambenog mehanizma u ljudskom organizmu. Naučnici smatraju da bi “Bacillus F” uveliko mogao da uspori proces starenja i produži ljudski vek na 140 godina.

Ubrzo su Rusi počeli da ubrizgavaju bakteriju u miševe, potom i u ljudske krvne ćelije, ali sve to jednom gospodinu nije bilo dovoljno. U potrazi za ‘večnim životom’ ruski naučnik Anatolij Bručkov sa zadovoljstvom je prihvatio izazov i Bacillus F ubrizgao u sebe!

Rezultati su, ako mu je za verovati, neverovatni:

– Radim kao pas, a uopšte se ne umorim! U poslednje dve godine nisam se ni prehladio – uzbuđeno je pričao Bručkov za The Siberian Times.

– Rezultati eksperimenata s miševima bili su izvrsni, pa sam pomislio da bi bilo zanimljivo isprobati isto na čoveku… Nisam dugo tražio dobrovoljca.

Kaže da nije bilo rizika.

– Bakteriju smo našli u jednom jezeru, tu je bila više od tri miliona godina. Lokalni ljudi godinama piju vodu iz tog jezera, i gle čuda, žive duže nego ostali. Tako sam zaključio da nema opasnosti ako je ubrizgam u sebe…

Bručkov priznaje da ovo nije službeni naučni eksperiment, ali čini se da bakterija na njega utiče sjajno.

– Ne mogu profesionalno da objasnim efekte. Ali ja vam tvrdim da se za dve godine nisam razboleo. Nisam osetio nikakve simptome prehlade, nije me ni grlo zabolelo. Možda bi trebalo da odem u neku kliniku da me detaljno pregledaju i donesu sud.

Bručkov je potvrdio da se u njegovoj laboratoriji još uvek eksperimentiše s bakterijom.

– Moramo da otkrijemo kako ta bakterija usporava starenje. Šta drži mehanizam u životu? Kako se može to iskoristiti? Na taj način treba da posmatramo celu priču...

U svakom slučaju, u dalekom Sibiru su uvereni da su pronašli lek za produženje života. I nešto što bi ih moglo učiniti jako bogatim ljudima.

BONUS VIDEO: KAKVA LJUBAV! Kuče zagrlilo papagaja, pa tako zadremalo! RASTOPIĆETE SE GARANT! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.