ŽIVI U DIVLJINI SA 30 GODINA STARIJIM ČOVEKOM: Sele se po svetu kao nomadi, a peru kosu SVOJIM URINOM! (VIDEO)
Miriam i Piter, Foto: Channel 5 printscreen

napustili moderan svet

ŽIVI U DIVLJINI SA 30 GODINA STARIJIM ČOVEKOM: Sele se po svetu kao nomadi, a peru kosu SVOJIM URINOM! (VIDEO)

"Jedna od svari koja me u životu najviše oslobodila bila je odlazak od kuće"

Objavljeno: 10:10h

Miriam (34) iz Holandije i Piter (64) s Novog Zelanda zadnjih 12 godina žive kao nomadi.

Par se upoznao dok je Miriam putovala Indijom. Njihovu je priču u utorak prikazao Kanal 5 u emisiji "Ben Fogl: novi život u divljini".

Voditelj se s parom sastao u Rodopima u Bugarskoj gde trenutno žive. Miriam je bila sportistkinja ali tu je karijeru žrtvovala kako bi mogla da putuje svetom. Piter je pre radio kao nastavnik.

- Sedeo sam na sastanku s kolegama i razmišljao kako me mogu plaćati 50 dolara po satu da tu sedim, ali moj je život bio tamo vani - kaže Peter.

- Jedna od svari koja me u životu najviše oslobodila bila je odlazak od kuće. Ostavio sam ključeve u poštanskom sandučiću za agenta koji je prodao kuću pa sam otišao na aerodrom s jednom torbom. Tako sam postao izbjglica od modernog načina života - dodaje Piter.

Miriam živi u divljini
Miriam živi u divljini foto: Channel 5 printscreen

Par nema stalnu adresu nego putuje od mesta do mjesta, a sve što imaju nose u svojim torbama. Piter je zadužen za kuvanje, a Miriam je odgovorna za lov i skupljanje hrane. Životinje lovi lukom i strelom.

- Odgajali su me kao vegetarijansku. Trebalo mi je dve godine da se naučim lovu. U početku je to za mene bilo jako šokantno. Ubiti nekoga bila je trauma. Ali kad to jedeš to te puni energijom i osećam se kao da postajem malo divlja - kaže Miriam.

Voditelj Ben je otkrio da par tu i tamo ode u radnju gde kupuju stvari koje ne mogu pronaći u divljini - poput sladoleda.

Par ima oko 40.000 funti ušteđevine i godišnje troše oko 3500 funti, ali finansije ih ne brinu.

- Ljudi nas pitaju šta ćemo da radimo kada ostanemo bez novca. Pa naći ćemo neki posao - kaže Piter.

Miriam za pranje kose koristi vrlo neobičan šampon, svoj urin. Utrlja ga u kosu i "drži" 20 minuta pre nego ispere kosu.

- Ne mogu da zamislim da svaki dan idem na posao u tu saobraćajnu gužvu, to nije za mene - kaže Miriam.

Što se tiče njene veze s Piterom kaže da je ona "otvorena".

- Ja ne posedujem njega niti on mene. Osećam se potpuno slobodno i mogu raditi šta želim - kaže Miriam.

- Ako znaš šta je ljubav jasno ti je da ne možeš voleti samo jednu osobu. Kad si dugo s nekim u vezi tu i tamo se zaljubiš u nekog drugog - kaže.

Pitera često zamene za njenog oca.

- Kada sam upoznao Miriam ona je bila odrasla i punoletna. I ja sam bio. Zašto bi veza onda morala biti ovakva ili onakva. To su samo predrasude - kaže Piter.

Miriam kaže da su razgovarali o deci ali ona je odlučila da ih neće imati jer se ne misli skrasiti. Piter pak misli da će u nekom trenutku trebati da uspori. Kaže i da je sve njihov izbor te da se, ako žele u svakom trenutku mogu vratiti u "normalan" život, piše Daily Mail.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.