6 svetskih hotela kakve nikad niste videli. A verovatno ni nećete (FOTO)

Luda arhitektura

6 svetskih hotela kakve nikad niste videli. A verovatno ni nećete (FOTO)

Neke od ovih građevina ostavljaju utisak da se kreću ili čak laju...
Objavljeno:

Ne dešava se svaki dan da "naletite" na super luksuznu safari kolibu ili hotel sagrađen od 70 kuće naslaganih jadna na drugu. Predstavljamo van neke od takvih jedinstvenih i neuobičajnih građevina! Arhitekte iz Oza: 22 najčudnije građevine na svetu (FOTO) 1. Hotel Marques De Riscal Fasada ovog zdanja ostavlja utisak da je ceo objekat u pokretu. Hotel Markes de Riskal se ponosi svojom ekološkom efikasnošću - od svetala koje koristi pa do sistema za navodnjavanje.

hotel-marquesderiscal.com
Nalazi se u središtu vinarije Markes de Riskal (poznatom i kao "Grad vina"), koja se nalazi u provinciji Alava u španskoj pokrajina Baskija.
hotel-marquesderiscal.com
Tokom boravka, gost je u prilici da obiđe više ponuđenih vinskih tura i da koristi kupatilo sa vinskom terapijom.
hotel-marquesderiscal.com
2. Sandibe Okavango Safari Lodge Izgrađena na imanju od 55.000 ari, ova šumska kupola oličava životni stil sličan svom okruženju. Enterijer ove velike kolibe u afričkoj divljini opremnjen je rukotvorinama tradicionalnih starih zanata Bocvane.
andbeyond.com
Koliba ima interaktivnu kuhinju u kojoj gosti mogu da uživaju u ukusima domaće govedine spremljene na tradicionalni način i raznovrsnih domaćih hlebova. Tokom neizostavnih safari tura mogu se videti divlji psi, price sekretarke i, naravno, slonovi.
andbeyond.com
3. Dog Bark Park Inn Ovaj pansion verovano predstvlja san svakog ljubitelja pasa. Veliki ofarbani kucov može da ugosti najviše četvoro gostiju. Hotelčić je opremljen kupatilom, potkrovljem i malom kuhinjom. Nalazi se u mestu Kotonvud, u amerčkoj državi Ajdaho.
dogbarkparkinn.com
4. Sheraton Huzhou Hot Spring Resort Ovaj veliki luk je postao je prava znamenitost grada Hužou, mesta iz koga je potekla kineska kultura čaja. Moderna arhitektura i geometrijski dizajn uklopljeni su u okolinu.
starwoodhotels.com
Sa balkona soba i apartmana pruža se pogled na jezero Taihu. Gostima su na raspolaganju bazen, spa centar, saune i dodatni sportsko-rekreativini sadržaji.
starwoodhotels.com
5. Inntel Hotels Amsterdam Zaandam Skoro 70 kuće naslagano je jedna na drugu da bi se sagradila ova jedinstvena građevina. Hotel uglavnom čine kuće "Zaan" stila, koje odražavaju izgled karakterističnih strinskih kuća amsterdamskog predgrađa Zandam.
inntelhotelsamsterdamzaandam.nl
Dominantno zelene nijanse zgrade razbija dominantna velika plava kuća u vrhu građevine, objekat sa slike Kloda Monea koju je naslikao tokom svoje posete Zandamu.
inntelhotelsamsterdamzaandam.nl
6. Big Cypress Lodge Čelična piramida od 32 sprata nalazi se u Memfisu, u američkoj državi Tenesi. Enterijer je uređen u rustičnom stilu, inspirisan izgledom koliba iz lovačkih kampova.
big-cypress.com
Gosti od odsedaju u sobama opremljenim nameštajem ručne izrade i kaminima. Sa zatekljenih tremova pogled se pruža na močvaru u prizemlju.
Wikipedia / Thomas R. Machnitzki
(Espreso.co.rs / Business Insider / Foto: Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.