DA LI STE ZABORAVILI VIKTORIJU KOJOJ JE BRADA RASLA BEZ PRESTANKA? Ovako ona izgleda danas (FOTO)
Čerubizam retko genetsko oboljenje izaziva promene u donjem delu lica, obično još od ranog detinjstva., Foto: Print Screen Youtube

Živi sa suprugom i ćerkom

DA LI STE ZABORAVILI VIKTORIJU KOJOJ JE BRADA RASLA BEZ PRESTANKA? Ovako ona izgleda danas (FOTO)

Još kad je Viktorija Rajt bila mala, njena majka je primetila da devojčici zubi rastu kako ne treba

Objavljeno:

Lekari su joj govorili da će se sve vremenom srediti, a Viktoriji je zbog retkog oboljenja brada i dalje neprestano rasla.

Ona piše, učestvuje u kampanjama, javno govori i glumi. I ima čerubizam – tako je jedan portal nedavno opisao Viktoriju Rajt. Baš nju su istakli kao primer hrabrosti i istrajnosti jer je čerubizam retko genetsko oboljenje koje izaziva promene u donjem delu lica, obično još od ranog detinjstva.

Još kad je Viktorija Rajt bila mala, njena majka je primetila da devojčici zubi rastu kako ne treba. Nedugo potom njenoj kćerki je dijagnostifikovana rijetka bolest lica s prekomjernim razvojem vezivnog tkiva, praćena glavoboljama i bolovima u vilici.

oktori su isprva rekli da će Viktoriji brada prestati da raste, ali stanje se vremenom samo pogoršavalo, naročito u pubertetu. Ipak, ona je nekako

uspjela da se izbori sa svojom situacijom.

Naučila sam da je najbolje da se nasmješim kad neko počne da zuri u mene, jer to ne znači odmah da on misli nešto loše", kaže Viktorija.

Ona danas živi sa suprugom i kćerkom i vodi blog „Not Just A Funny Face“, gdje se najbolje vidi koliko su teme različitosti važne za sve nas.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.