BAKA (99) POSLE 77 GODINA DOBILA IZGUBLJENO PISMO SVOG VERENIKA: Da sam ovo znala, život bi mi bio drugačiji
Posle 77 godina dobila pismo (ilustracija), Foto: AP

kakva vremena!

BAKA (99) POSLE 77 GODINA DOBILA IZGUBLJENO PISMO SVOG VERENIKA: Da sam ovo znala, život bi mi bio drugačiji

Ova ljubavna priča rastužila je mnoge...

Objavljeno:

Baka Filis Ponting (99) dobila je ljubavno pismo od svog bivšeg verenika 77 godina nakon što je nestao u Drugom svetskom ratu, piše Independent.

Ponting je dobila rukom pisanu belešku koja je spašena s dna Atlantskog okeana gde je 1941. potonuo teretni brod koji ju je prevozio.

U zadnjoj poruci koju je Ponting poslala svom vereniku Bilu Vokeru koji je služio u Indiji, potvrdila mu je da prihvata njegovu ponudu za brak. S obzirom da nije dobila nikakav odgovor od Volkera, sve do sad pretpostavljala je da je promenio mišljenje.

U pismu se Voker prisetio kako je “plakao od radosti” kada je primio njen potvrdni odgovor.

- Voleo bih da si bila tu kada sam ga otvorio - napisao je.

- Kad bi samo znala kako me je usrećilo, dušo.

Do današnjeg dana Ponting ne zna je li Voker preživeo rat. Udala se za drugog muškarca, Džima Holoveja, s kojim ima četvoro dece. Holovej je umro nekoliko godina kasnije, a sada je udana za Redžinalda Pontinga.

- Ne mislim da je Bill mogao da preživi rat, inače bi bio pravo na mojoj adresi u aveniji Roseland - rekla je, objasnivši koliko bi joj život bio drugačiji da je primila pismo u to vreme i ponovno se našla s Vokerom.

- Bili bismo u braku. Jako me je voleo.

Volkerovo pismo pronašli su morski arheolozi koji su tražili srebro. Umesto srebra, pronašli su stotine ličnih pisama koja su trenutno izložena na novoj izložbi pod nazivom “Glasovi iz dubina” koja se održava u Poštanskom muzeju u Londonu.

Kustos muzeja Šon Kingli je rekao da je u pitanju “najveća kolekcija pisama u svetu od kada su ljudi počeli pisati koja je preživela brodolom".

- Nisu trebala ostati sačuvana, ali budući da nije bilo svetla, nije bilo kiseonika, bila je tama, bilo je to kao da stavite kolekciju organskih tvari u limenku, hermetički je zatvorite i stavite u zamrzivač - rekao je Šon.

Spašeno je tako oko 700 pisama iz Britanske Indije, a jedno od njih je bilo i Volkerovo. Ponting je dobila kopiju pisma za sebe.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.