SAMI SEBI LUPALI STOTINE ŠAMARA! Osvanuli šokantni snimci šefa koji maltretira radnike svog salona! (VIDEO)
Radnici su sami sebe udarali, Foto: Youtube printscreen

tortura

SAMI SEBI LUPALI STOTINE ŠAMARA! Osvanuli šokantni snimci šefa koji maltretira radnike svog salona! (VIDEO)

Ukoliko se nisu dovoljno jako udarali, šef im je pretio i finansijskom kaznom

Objavljeno:

Radnici kineskog salona za ulepšavanje požalili su se medijima da ih je šef prisilio da sami sebi daju stotinu šamara zato jer nisu postigli zacrtane ciljeve za ovu godinu.

Ukoliko se nisu dovoljno jako udarali, šef im je pretio i finansijskom kaznom, piše Daily Mail.

Ali to nije bilo sve - neki od radnika morali su da jedu ljute papričice, luk ili piju sirće.

Neverovatno, ali deo radnika sve je to odradio, a oni koji su se pobunili, sledećeg su dana dobili otkaze.

Radnik koji se nazvao 'Pana' otkrio je da je svaki zaposleni u firmi dnevno morao da proda proizvode u vrednosti do 80.000 dinara. Iako je to bilo gotovo nemoguće, šef nije prihvatao njihova objašnjenja.

Zaposlene je redovito optuživao da su krivi za sve, a na zajedničkim sastancima ih je prisiljavao da se šamaraju. Neki od njih su sve tajno snimali i poslali medijima.

Ovakva vrsta kažnjavanja je protivna kineskim zakonima. Radnici su protiv šefa podigli prijavu te čekaju završetak istrage.

Ovo inače nije prvi takav slučaj u Kini u kojoj je kažnjavanje i ponižavanje unutar korporacija zapravo poprilično uobičajeno. Firma u Gunžu provinciji prošlog je meseca radnike kažnjavala tako što su ih nadređeni udarali kaišima pa ih prisiljavali da piju urin i jedu insekte.

Ali, ni u Evropi ne teče med i mleko, a šefovi i tamo sprovode svakakve torture. Potvrdio je to novinar Džejms Bladvurt, koji se početkom godine zaposlio u Amazonovom skladištu u Štafordšajru kako bi istraživao za svoju knjigu o loše plaćenim poslovima u Velikoj Britaniji.

Otkrio je da neki radnici na posao nose boce u koje obavljaju malu nuždu kako ih šefovi ne bi kaznili zbog 'zabušavanja'. Amazonova radnica ispričala je kako su u toj firmi i bolovanja veliki problem, kao i da je dobila opomenu kad joj je pozlilo dok je bila trudna.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/100posto.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.