PRAZNIČNA KRIZA SPONZORUŠA: Obećavao mi je neko zimsko putovanje, a na kraju vodi nju i decu!
Tragom ispovesti kakve imamo prilike čitati svugde, donosimo vam i priču o našoj, viđenoj zagrebačkoj devojci koja bi se mogla tako etiketirati, Foto: Profimedia

nije im dosta!

PRAZNIČNA KRIZA SPONZORUŠA: Obećavao mi je neko zimsko putovanje, a na kraju vodi nju i decu!

Tokom godina fenomen sponzoruše postao je toliko poznat i opšteprihvaćen da su se priče o tim devojkama probile i u mainstream medije

Objavljeno:

Misteriozni i velom tajne prekriven svet mladih devojaka koje u potrazi za novcem, boljim životom i skupljom krpicom više prave društvo i ulaze u veze sa bogatijim frajerima postoji otkako je i sveta.

Tokom godina fenomen 'sponzoruše' postao je toliko poznat i opšteprihvaćen da su se priče o tim devojkama probile i u "mainstream" medije. Tragom ispovesti kakve imamo prilike čitati svugde, donosimo vam i priču o našoj, viđenoj zagrebačkoj devojci koja bi se mogla tako etiketirati. Ne želi, doduše, da je se tako oslovljava, pa svoju priču priča isključivo kao anonimna osoba.

Atraktivne cure svugde dobro prolaze

Ljubavnica je bogatijeg i starijeg čoveka, kojem je bračna vernost oduvek bila čudan pojam. Upoznala ga je preko zajedničkog kruga ljudi. 'Svi ti frajeri žive takav način života, druže se po klubovima u centru, znate i sami gde se takvi okupljaju. Moja ekipa cura sa njima se često druži u izlascima. Plaćaju nam pića, a mi stojimo za njihovim stolom kao zabava i ukras. Znate li da će mladim i atraktivnim curama vlasnici klubova platiti da uđu u isti, smeškaju se i prave društvo likovima koji žele potrošiti novac i dobro se provesti?', priča studentkinja ekonomije, vitka i visoka, duge smeđe kose.

Promocija klubova i lov na sponzore

U tom krugu sponzora koji kupuju skupe poklone i vode devojke na fina putovanja tokom vikenda, našla se, kaže, preko svoje ekipe devojaka. Počelo je sve kao poneko 'plaćeno gostovanje' u klubu, svojevrsna promocija istog na društvenim mrežama. Završilo je kao način života kojeg se teško odreći. Od svog frajera dobija sve ono što joj je potrebno za nešto finiji, luksuzniji život. Torbice, cipele, haljine, mobilni, laptopi, platio joj je čak i školu stranih jezika kada joj je došlo da se u tome isproba. 'Ne moram da se brinem, kad diplomiram pomoći će mi i da se zaposlim. Zašto bih gubila vreme na vršnjake koji ne mogu platiti ni kafu, a kamoli da mi pomognu kasnije u životu?', priča.

Obećanje ludom radovanje

No, ovo praznično vreme joj, kaže, teško pada. Pitate se zašto? Pa zato što se tokom ovog perioda oseća usamljeno, finansijer je ipak odlučio praznike da provede uz porodicu, suprugu i decu. Ne pada joj lako da vidi da se gospođa šeta u skupom kaputu na nekom događaju i misli da ima srećan brak, dok ona čami u stanu i želi na skijanje. 'Obećavao mi je neko zimsko putovanje, pre ili posle praznika. Na kraju će na njega odvesti nju i klince', dodaje devojka čiji Instagram pati zbog nedostatka novca da na skijanje ode sama.

"Sve devojke to rade, jednog dana ću izaći iz svega i udati se"

Ni skupih poklona baš nema, supruga je posumnjala, a gospodin morao novac uložiti u to da je smiri. Kupio joj je zbog toga par skupljih stvari, obećao putovanje, distancirao se od ljubavnice. 'Nema veze, proći će ova praznična kriza', ocenjuje mlada sponzoruša. Nije joj još palo napamet otići u novi lov, probati pronaći novog frajera da je finansira, jer ovaj je već osiguran. 'Izaći ću sa drugaricama, i neću odbijati piće ili poklon od nekog'. Ne preti time svom ljubavniku, već je svesna da je na okrutnom tržištu, koje nakon nekog vremena devojke prožvaće i ispljune. Boji li se za svoju reputaciju? 'Ma ne bojim. Sve devojke to rade, to je novi trend, jednog dana kad sve prođe, udaću se, pronaći porodicu, nije to ništa'.

-Lep je, dodaje, osećaj kada neko na nju potroši više hiljada evra. Daje joj osećaj sigurnosti i samopouzdanja, oseća se poželjno. 'On se sada posvetio malo porodici, ali proći će to. Nije mi cilj da ostavi suprugu, nije me briga. Samo što svog novca nemam pa ne mogu nikuda, to je jedino što me muči', dodaje devojka. Ovo joj je savršen način i aranžman da se provodi tokom mladosti i uloži u svoju budućnost, zaposlenje, izgled... Nema problema. 'Zašto bih radila neki slabo plaćen studentski posao, koji bi potrošila na dve poštene krpice, ako ovako sebi mogu priuštiti puno više?', rezonuje sponzoruša i dodaje da bi svaka devojka isto tako postupila i time se bavila, samo kada bi bolje izgledala. 'Danas je na ceni lepota, mladost, energija. To je pravi kapital', zaključuje i ambiciozno ocenjuje da će njena praznična kriza proći, najkasnije do kraja januara.

Bonus video

Emisija Kratki espreso!

(Espreso.co.rs/100 posto.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.