DEČAK (7) ZAROBLJEN U TELU STARCA: Deca ga maltretiraju, a on ima samo jednu želju! (VIDEO)
Mohamed je rođen u Siriji sa teškom genetskom bolešću, Foto: preentscreen/youtube

užasno

DEČAK (7) ZAROBLJEN U TELU STARCA: Deca ga maltretiraju, a on ima samo jednu želju! (VIDEO)

Uz pomoć nevladinih organizacija pokrenuta je akcija sakupljanja novca za Mohameda i njegovu mnogočlanu porodicu

Objavljeno:

Sedmogodišnji Mohamed je rođen u Siriji sa teškom genetskom bolešću zbog koje izgleda kao star čovek. Zbog toga ima probleme. Deca ga prozivaju i izbegavaju, a gde god se pojavi privlači poglede.

„Želim da budem lep kao ostala deca i da idem u školu“, rekao je Mohamed i kroz suze rekao da druga deca neće da ga ostave na miru. Nakon što je priča o njemu izašla u javnost, pojavio se Husein Manaver, budući prvi muslimanski astronaut iz Britanije, koji je poželeo da na bilo koji način pomogne malom Mohamedu.

„Čim sam ga video poželeo sam da mu budem blizak, da mu budem prijatelj na neki način. Poželeo sam da mu kažem koliko je poseban“, kaže Husain.

„Mohamedova priča nije samo priča o dečaku zarobljenom u telu starca već priča o imigrantima. Njegova porodica je izbegla iz Sirije u Tursku, oni nemaju pasoše i stoga ne mogu da se leče niti da saznaju od čega konkretno Mohamed boluje. Izbacili su ih iz stana jer nisu imali novca za kiriju. Jedva smo im pomogli“, dodaje on.

Husein je uz pomoć nevladinih organizacija pokrenuo akciju sakupljanja novca za Mohameda i njegovu mnogočlanu porodicu. Pronašli su im nov dom, ali tu se, kako kažu, bitka za pomoć ovoj porodici ne zaustavlja.

Pogledajte kako izgleda Mohamed:

Bonus video

Emisija Kratki espreso!

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.