MUŠKARAC JE KLEČAO PRED VRATIMA NEPOZNATE ŽENE: Prestravila se kad je shvatila šta NAMERAVA! (VIDEO)
Provalnik, Foto: Printscreen/youtube

pretrnula od straha

MUŠKARAC JE KLEČAO PRED VRATIMA NEPOZNATE ŽENE: Prestravila se kad je shvatila šta NAMERAVA! (VIDEO)

Nisu pomogle ni kamere i upozorenja

Objavljeno:

Nešto u kućnom alarmu daje ljudima osećaj sigurnosti. Bilo da imate svetla koja se sama pale, kamere ili pametna zvona ili bilo kakvu kombinaciju sigurnosnih mera koje se nude, nikada niste potpuno sigurni. Ljudi će uvek naći način da učine nešto loše ako to žele.

Nažalost, takvo iskustvo imala jedna žena iz Kalifornije kada je muškarac pokušao da uđe u njenu kuću kuću kroz vratanca za pse uprkos kamerama i upozorenjima. Bio je to jedan od najstrašnijih trenutaka u njenom životu – ali ohrabrila se kako bi upozorila druge ljude…

Leksi Linberg je bila sama kod kuće sa svojom pudlicom, Stelom, kada je čula nekoga na ulaznim vratima. Pretpostavila je da je to dostavljač. Ipak, kada je čula zvukove sa zadnjih vrata, prestravila se. Očigledno je da je ta osoba na umu imala nešto loše.

Leksi Linberg
Leksi Linberg foto: Printscreen/youtube

U intervjuu je rekla da je bila u šoku, ali je učinila šta je mogla da se zaštiti.

„Bila sam Zaprepašćena da odrastao muškarac može da prođe kroz vrata za pse… Bila sam što glasnija, znao je da sam kod kuće, čak sam pustila svog psa na njega.“

Na svu sreću, uspela je da ga otera sa svog poseda pre nego što se nešto loše dogodilo. Ipak, to nije prvi put da je provalnik upotrebio vrata za pse kako bi dobio pristup tuđoj kući.

foto: Printscreen/youtube

Jedna internet stranica objašnjava načine na koje možete zaštiti svoj dom ako imate vrata za pse. Ne rizikujte svoju bezbedost zbog udobnosti psa. Na stranici piše:

„Uvek se odlučite na kupovinu čvrstih vrata za pse koja imaju ugrađenu bravu za zaključavanje. Zaključajte ih po noći i kada napuštate kuću kako bi sprečili provale.

Električna vrata za pse imaju mikročip koji možete staviti u ogrlicu vašeg psa tako da će se otključati samo kada se on približi. Ovo nije savršeno rešenje jer će dolazak lopova navesti vašeg psa da se približi vratima te će ih tako otključati. To ujedno nije garancija da uljez neće uspeti da ih otvori silom, ali će će uspeti da blokira ulazak veće osobe ili životinje. Najbolje je uložiti u veća i sigurnija vrata s bravom.

Zamenite plastičnu barijeru koja dolazi uz vaša vrata sa metalnom ili drvenom barijerom preko noći ili u trenutcima kada vaš ljubimac ne treba da prelazi iz kuće u dvorište.

Postavite vrata za pse podalje od očiju javnosti, na neprimetnom mestu. Odaberite zid, a ne ulazna ili sporedna vrata, i to na području gde osoba ne bi očekivala da se taj prolaz nalazi. Dobra je lokacija za vrata mesto okrenuto prema bašti ili stražnjem dvorištu (koje isto treba osigurati visokom ogradom ili vratima).“

Ovi jednostavni trikovi vas mogu zaštititi u sličnoj situaciji. Ne želite sami da se nosite s provalnikom.

BONUS VIDEO: ŠTA BISTE VI RADILI DA MOŽETE OVAKO? Njegove oči se nalaze na vrhu glave i može da ih vrti 360 stepeni (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Magazin.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.