U BOLNICI SU JOJ REKLI DA BEBA IMA ZATVOR I POSLALI JE KUĆI: Sledećeg jutra otkrila je KOBNU GREŠKU lekara!
Lekari nisu prepoznali infekciju, Foto: AP

RODITELJIMA SE SRUŠIO ŽIVOT

U BOLNICI SU JOJ REKLI DA BEBA IMA ZATVOR I POSLALI JE KUĆI: Sledećeg jutra otkrila je KOBNU GREŠKU lekara!

Devojčica Amber bila je stara dva meseca kada je njena majka primetila da nešto s njom nije kako treba

Objavljeno:

Sreća zbog rođenja ćerke za Veroniku Raferti (25) i njenog supruga Skota (33) iz Velike Britanije trajala je jako kratko.

Devojčica je umrla nekoliko sati nakon što su je iz bolnice pustili kući. Nesrećni roditelji optužili su bolnicu za nemar.

Devojčica Amber bila je stara dva meseca kada je njena majka primetila da nešto s njom nije kako treba, delovala je bolesno i razdražljivo. Odvezla ju je u bolnicu, a tamo su joj rekli da je sve u redu, da pati od zatvora i nema nikakve potrebe da je zadrže u bolnici. Poslali su ih kući.

Idućeg dana malena je preminula. Umrla je od meningitisa koji lekari nisu prepoznali.

- Bio mi je to najgori dan u životu. Probudila sam se i videla da ne diše. Pokušavala sam da je reanimiram - ispričala je.

Njen suprug Skot pretrnuo je kada je čuo suprugu kako vrišti. Pojurio je u spavaću sobu. Video je ćerku kako beživotno leži i pozvao hitnu.

Lekari su je uspeli da je ožive, a potom su joj dali visoku dozu antibiotika. Ali, nije bilo pomoći, srce joj je već bilo previše slabo. Prestalo je da kuca.

- Dan ranije su nam rekli da pati od zatvora, a ona je umirala. Imala je meningitis i to u ranoj fazi. Čak je nisu želeli ostaviti na posmatranju preko noći. Da su to uradili, moja ćerkica bi možda još bila živa - ispričala je skrhvana majka.

Dodala je da su podneli zahtev za istragom je li bilo greške ili nemara u pristupu lečenju. Stanje devojčice procenjivala je medicinska sestra koja u tom trenutku nije mogla doći do njene medicinske dokumentacije, jer se Amber rodila prerano.

Medicinsko osoblje je potom ustanovilo da malenoj srce brzo kuca, ali nisu je testirali na prisutnost infekcije, već su je otpustili iz bolnice, što je bila kobna greška.

- Nisam lekar, ali da su mi rekli kako postoji mogućnost infekcije, rekla bih da želim da je pošalju na testiranje. Nisam to znala sve dok nije bilo prekasno - dodala je Veronika.

Istragom Nacionalnog servisa za zdravlje (NHS) utvrđeno je da nije bilo nepravilnosti u lečenju malene Amber.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.