ON JE PUTINOVO TAJNO ORUŽJE! Smrskao je ruku AMERIČKOM GRMALJU, Zapad ga IZBACIO IZ SPORTA, ne jede životinje!
Ruši, diže, lomi, juri, razvaljuje, Foto: Printscreen/Youtube

DA LI JE OVAJ ČOVEK STVARNO ČOVEK

ON JE PUTINOVO TAJNO ORUŽJE! Smrskao je ruku AMERIČKOM GRMALJU, Zapad ga IZBACIO IZ SPORTA, ne jede životinje!

Njegova najveća pobeda bila je ona nad nenadmašnim šampionom Džonom Brzenkom, legendom i golijatom sporta za najsnažnije ljude sveta

Objavljeno:

On je olimpijski šampion u bobu. Odlikovao ga je i Putin. On je svetski šampion u obaranju ruku. On je čovek kojem je Olimpijski komitet doživotno zabranio da se učestvuje na olimpijskim igrama. On je postao vegetarijanac. On je političar i verni Putinov sledbenik. On je jedan od najjačih ljudi na planeti. On je hodajuća legenda.

Alekseja Voevodu mnogi znaju kao desetostrukog svetskog šampiona u obaranju ruku. Njegova najveća pobeda bila je ona nad nenadmašnim šampionom Džonom Brzenkom, legendom i golijatom ovog sporta za najsnažnije ljude sveta, na Zloti kupu u Bugarskoj 2004. godine. Ova pobeda ovekovečena je i u dokumentarcu "Pulling John", koji govori o njegovim specijalnim pripremama za ovaj događaj u Rusiji.

Postao je vegetarijanac, verovatno jedini među profesionalnim obaračima ruku. Ovu odluku je svojevremeno obrazložio na sledeći način:

- Postao sam vegetarijanac iz nekoliko razloga, a mnogi od njih su naučno dokazani. Ali, bilo je tu i etičkih razloga - volim žive, srećne životinje. Vegetarijanstvo ima mnogo prednosti. Prvo, više ne jedem meso životinja koje su stradale u patnji i bolu, a bile su nemoćne da se odbrane. Drugo, telo mi je postalo lakše, mogu čak reći "čistije". Treće, u poslu kojim se bavim, fleksibilnost i elastičnost tela su jako važne, a ja sam povećao obe komponente. I četvrto, više nikad ne patim od prehlada i gripa - ispričao je Voevoda.

Aleksej je 2006. u Torinu osvojio srebrnu medalju u bobu četvorosedu, a dve godine kasnije bronzu na Svetskom prvenstvu u Altenbergu u bobu dvosedu. Bronzu je ponovio 2010. u Vankuveru za dvosed, da bi se četiri godine kasnije u Sočiju konačno domogao olimpijskog zlata, odnosno dva - u dvosedu i četvorosedu. Kasnije je utvrđeno da je, navodno, bio dopingovan, pa ga je Olimpijski komitet doživotno udaljio iz sporta.

Nakon izbora u Rusiji 2016. godine, Voevoda je postao poslanik Putinove Ujedinjene Rusije, a takođe je i član komiteta ruske Dume za ekologiju i zaštitu životne sredine.

BONUS VIDEO:

PARTIZAN GA ŽELEO, ZVEZDA GA DOVODI. Ko će od štopera zbog njega morati da napusti crveno bele? (KURIR SPORT)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.