U OVOM RESTORANU VAŠE DETE MOŽE DOBITI BESPLATAN OBROK, AKO SE ODREKNETE OVOGA! Roditeljima to ipak teško pada
Restoran pokrenuo akciju, Foto: Wikipedia

zanimljiva akcija

U OVOM RESTORANU VAŠE DETE MOŽE DOBITI BESPLATAN OBROK, AKO SE ODREKNETE OVOGA! Roditeljima to ipak teško pada

Mišljenja su podeljena

Objavljeno:

Čak 20 posto dece smatra kako njihovi roditelji više preferiraju da budu na telefonu nego da pričaju s njima tokom obroka u restoranu, a 23 posto roditelja priznalo je da tokom ručka proverava telefon.

Oko 10 posto dece priznalo je da sakriva telefon roditeljima kako bi privukli njihovu pažnju.

Rezultati su to istraživanja restorana Frankie & Benny’s, koji nudi italijansku i američku kuhinju u Velikoj Britaniji, piše Fox News.

Kako bi stali na kraj takvoj praksi, oni će u svojim restoranima ponuditi besplatan obrok za decu ako njihovi roditelji ne gledaju u telefon tokom ručka ili večere. To znači da se od kraja novemebra do 7. decembra na ulazu Frankie & Benny’s restorana nalaze kutije u kojima roditelji mogu da ostave telefone.

- Deca ljubav mjre vremenom i ako sklonite telefon kad ste s njima dajete im do znanja koliko su vam bitni i koliko vam je stalo do porodičnog vremena. Roditelji su uzori u svemu što rade i ako telefon stavite sa strane u restoranu učite ih gde je tehnologija prikladna, a gde nije – naglasila je psihološkinja Susan Atkins u saopštenju.

Reakcije na društvenim mrežama su podeljene.

- Drago mi je da u restoranu Frankie & Benny’s znaju koliko je bitno fokusirati se na porodične razgovore tokom ručka a ne visiti na telefonu! Hvale vredna inicijativa – komentisala je jedna korisnica.

- Kakva glupa ideja. Inicijativa ili zabrana, zbog ovog će izgubiti goste. ‘Bla, bla bla, tehnologija je zlo’ – konstatovao je drugi korisnik.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.