OVO JE NEIZDRŽIVA TUGA: Pogledajte kako plače slon kog su zlostavljali punih 50 godina! (VIDEO)
Slon Radžu, Foto: Printscreen/youtube

KONAČNO SLOBODAN

OVO JE NEIZDRŽIVA TUGA: Pogledajte kako plače slon kog su zlostavljali punih 50 godina! (VIDEO)

Radžu je živeo od onog što su mu davali prolaznici i turisti. Kako bi utolio glad nekad je čak jeo papir i plastiku

Objavljeno: 03.12.2018. 17:46h
  • 1.1k

Slon Radžu proveo je u zatočeništvu pola veka, a tokom tog perioda njegovi vlasnici su ga držali vezanog lancima, izgladnjavali i tukli. Jedna organizacija za zaštitu životinja uspela je da ga oslobodi, a životinja teška pet i po tona je tom prilikom zaplakala.

Posle 50 godina mučenja i zatočeništva, tokom kojeg ga je zlostavljalo skoro 30 različitih vlasnika, slon Radžu iz Indije je konačno oslobođen i odveden na bezbedno mesto. Tom prilikom ova ogromna životinja je bukvalno zaplakala!

Slon, koji je težak pet i po tona bio je vezan lancima. Zbog teških okova njegove noge bile su uvek krvave. Gotovo redovno su ga tukli.

Vlasnici, koji su ga držali kao turističku atrakciju od koje su zarađivali, su ga izgladnjavali! Radžu je živeo od onog što su mu davali prolaznici i turisti. Kako bi utolio glad nekad je čak jeo papir i plastiku.

Na sreću, Radžu je prošle nedelje osetio ukus slobode. Akcija spasavanja bila je kao u filmu jer su ga pod okriljem noći spasli aktivisti britanske organizacije “Wildlife SOS” za zaštitu životinja u Indiji.

Njegovi spasioci su rekli da je plakao kada su ga oslobodili, a eksperti su potvrdili da slonovi mogu da plaču baš kao i ljudi.

 

– Slonovi su inteligentne i emotivne životinje. Dokazano je da pokazuju emocije Radžu je plakao kad je oslobođen, tako da je jasno kakvu je torturu preživljavao za pola veka. Dok mu nismo pomogli, on nije znao kakav je osećaj hodati bez okova. Ovo je zaista jedan tužan slučaj. Ipak, Radžu danas zna kako je biti slobodan – rekla je portparolka organizacije.

BONUS VIDEO: KAKAV NEVEROVATAN SUSRET! Evo šta se dogodi kada se oči u oči sretnu mačka i orao?! (VIDEO)

(Espreso.rs/Beograd.in)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media