Sabiranje voćki naizgled je lako, a u stvari.. Mošaaa! (FOTO)

vrhunska mozgalica

Sabiranje voćki naizgled je lako, a u stvari.. Mošaaa! (FOTO)

Ako niste tačno izračunali, ne znači da ne vladate osnovnim matematičkim operacijama! Potrebno je samo da se dobro zagledate
Objavljeno:

Potrebno je da odredite vrednost jabuci, banani i polovini kokosa, a zatim saberete. Koliki zbir ste dobili na kraju? Ako ste dobili 16 - pogrešili ste! To je prva pomoć koju vam dajemo. Imate 30 sekundi da rešite ovaj problem! Da li ste pametniji od osnovaca?! (FOTO) Trik se krije u zapažanju i mnogi su pogrešno izračunali. Verovatno ste, kao i mnogi pre vas, lako shvatili da je vrednost jedne jabuke 10, banana 4, a kokosa 2. Sasvim u redu, ali koliko banana vredi 4 i koliko polovina kokosa vredi 2? Evo i druge pomoći - svaka banana vredi 1!

Naravno, ako niste tačno izračunali, to ne znači da više ne vladate osnovnim matematičkim operacijama, kao što ne znači da ste suvi genije ako ste videli o čemu je reč! Oni koji su odmah rešili tačno imaju "oštriji pogled" i možda se u tome krije objašnjenje zašto deca u većem procentu tačno rešavaju ovaj zadatak. (Espreso.co.rs / Mondo / Foto: Fast Maths Blog)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.