Ovako nešto niste videli: 10 nadrealnih destinacija koje stvarno postoje (FOTO)

pakujte kofere odmah

Ovako nešto niste videli: 10 nadrealnih destinacija koje stvarno postoje (FOTO)

Preko pirinčanih polja i slanih pećina, do fenomenalnih zamaka i nezaboravnog jezera
Objavljeno:

Priča o neverovatnim destinacijama nikada se ne završava, ali jednostavno ne možemo da se zasitimo njihove magije i lepote. Verujte nam na reč, osećaj opčinjenosti i očaranosti postaje još intenzivniji, a ukoliko vam se ukaže prilika ova predivna mesta morate da obiđete. Pejzaži zbog kojih ćete poželeti da odmah spakujete kofere (VIDEO) Od ruralne Kine, do severne Irske, obiđite svet u samo deset fotografija. 1. Džinov Most, Severna Irska Postoje dva moguća objašnjenja za 40.000 povezanih bazaltnih stubova, koji su se jednostavno pojavili u ovom smaradgnom delu planete. Prvo objašnjenje je vulkanska erupcija od pre 60 miliona godina, dok je druga mogućnost tuča ljutih, škotskih džinova. Svesni smo da je erupcija više verovatna kao pojašnjenje, ali nam se druga opcija više dopada, čisto zbog magije koju ovo mesto predstavlja.

Wikipedia
2. Honghe polja pirinča, Kina Ova polja pirinča u provinciji Junan imaju interesantnu crvenu boju, zbog posebne vrste koja se uzgaja već 1.300 godina. UNESKO organizacija bila je očarana poput nas kada ih je ugledala i dodala ih je na listu svetskog nasleđa. Ako ih kojim slučajem posetite, pokušajte da ne ostavite trag iza sebe, jer je turizam glavna pretnja očuvanju vekovima starog života.
Wikipedia
3. Las Lajas svetilište, Kolumbija Ako ovo svetilište izgleda magično, to je tako zbog činjenice da je ono inspirisano magijom. 1754.godine, devojčica je ponovo dobila čulo sluha, nakon što ugledala Devicu Mariju na ovim stenama, dok je slepi čovek ponovo progledao. 1949.godine, neo-gotska bazilika izgrađena je u čast ovih čuda, koja su i dan danas glavno mesto za turiste.
Wikipedia
4. Meteori, Grčka Kada bismo imali priliku da živimo u jednom od ovih manastira koji potiču iz 11.veka, ne bi nam bilo teško da se odreknemo svih materijalnih stvari. Ovi manastiri izgrađeni su na peščanim tornjevima u Grčkoj. Samo četiri manastira, od originalnih dvadeset i četiri, su i dalje naseljena, i sadrže predivne vizantijske freske.
Wikipedia
5. Jezero Retba, Senegal Nemojte se uzbuditi zbog pomisli da ćete možda plivati u ovom predivnom pink bazenu. Kao što vam je možda već poznato, ovo jezero dobija svoju magičnu boju od Dunaliella salina bakterije. Iako se teorijski možete okupati ovde, to nikako nije preporučljivo. Savetujemo vam da ponesete svoj fotoaparat i mobilni telefon, uživate u pogledu i napravite neke sjajne fotke. Bez filtera.
Profimedia
6. Polja soli, Dolina mrtvih, Kalifornija Da li postoji bilo koje drugo mesto na planeti, koje ima opasnije ime od ovog? Ovo ogromno polje sačinjeno od slanih kristala, je toliko lepo i privlačno, da ga veoma često možete videti kao pozadinu brojnih modnih i drugih snimanja. Ako kojim slučajem imate priliku da ga posetite, obavezno to učinite posle oluje, jer će tada prašina nestati i iza sebe ostaviti samo čisto belu paletu.
Profimedia
7. Trelanes stene, Farska Ostrva Iako su zapravo deo Danske, Farska ostrva deluju kao da su kilometrima daleko. Nalaze se između Islanda i Norveške, u severnom Atlantiku. Najinteresantniji deo ovih ostrva su svakako Trollanes stene, gde se smaragdno zelena trava meša sa surovom zemljom i grupom vodopada koji idu prema moru.
Wikipedia
8. Nojšvanstajn zamak, Bavarija, Nemačka Kada govorimo o zamkovima, Nojšvanstajn zamak je mala beba – izgrađen je 1873.godine. Ali, njegova fasada je nešto najlepše što smo imali prilike da vidimo, odnosno nešto što bi sam Volt Dizni kreirao. Zapravo, ovaj zamak inspirisao je onaj u kom se odigrava crtani film Uspavana Lepotica. Kralj Ludvig II želeo je da ovaj zamak izgleda srednjevekovno, ali sa svim pogodnostima kasnog devetnaestog veka.
Wikipedia
9. Južnokineski krš, Kina Ovo ogromno područje pod zaštitom UNESKA je napuštena zemlja sa gomilom oštrih tropskih planina, koje morate videti uživo, kako biste uvideli njihovu lepotu, a i poverovali u njihovo postojanje. To je ruralna Kina o kojoj se govori u mitskim pričama, odnosno ona kakvu zamišljamo kada maštamo o kineskim ratnicima – maglovita, misteriozna i veličanstvena.
Wikipedia
10. Slane pećine Apostolskih ostrva, Viskonsin Oni koji su nekada posetili SAD, znaju da van Njujorka, Majamija, Los Anđelesa i Čikaga, ova zemlja nudi mnogobrojne lepote koje treba da se vide. Jedna od njih nalazi se u Viskonsinu i zapravo predstavlja pećinu sa dramatičnim ledenicama, koje vise sa crvenih peščanih stena. Dolazak do ovog mesta nije lak – morate da hodate preko zaleđene vode, nosite posebnu opremu i garderobu, i naravno da budete veoma oprezni, ali kada jednom ugledate snagu prirode u ovom mestu, videćete da se trud isplatio.
Wikipedia
(Espreso.co.rs / Luxlife)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.