MIRA SA KOSOVA JE U NEMAČKOJ UKRALA TRI MILIONA EVRA: Otišla je u policiju, ali NISU JOJ VEROVALI!
Mira O. je ukrala velike pare, Foto: Polizai Unterfranken

jedinstven slučaj

MIRA SA KOSOVA JE U NEMAČKOJ UKRALA TRI MILIONA EVRA: Otišla je u policiju, ali NISU JOJ VEROVALI!

Već u autu bilo joj je jasno da je napravila veliku glupost.

Objavljeno:

Mira O. (54) je 10. marta ove godine izvela spektakularnu pljačku.

Iz sefa u firmi za obezbeđenje IWS Werkschutz u nemačkom Ašafenburgu uzela je tri miliouna evra i otišla kući.

Novac dosad nije nađen, ali Miri sada sude. Ona je sudu rekla da se na poslu u spomenutoj firmi osećala da doživljava mobing.

- Osećala sam se da me iskorištavaju i mobinguju. Te kobne subote sam bila van sebe i uzela sam kolegici ključeve od sobe u kojoj svoj novac čuvaju HypoVereinsbank, Postbank i Volksbank iz obližnjeg Frankfurta. Novac sam stavila u svoj ruksak i izašla sam iz firme. Prošla sam pored stražara, ali nas oni nikada nisu kontrolisali - rekla je Mira na sudu.

Već u autu, dodaje, bilo joj je jasno da je napravila veliku glupost.

- Ludila sam, vozila sam se okolo, hodala. Ujutro sam otišla na policiju i rekla sam da sam pokrala poslodavca - rekla je Mira sudu.

Ali policajac u 18. frankfurtskoj stanici joj nije poverovao i poslao ju je kući.

- Kolega je nije dobro slušao niti shvatio ozbiljno, samo je napisao formalni zapisnik i savetovao joj da potraži pravnu pomoć - rekao je glavni istražitelj Majkl S. (32).

U ponedeljak su nakon kobne subote u martu u firmi u kojoj je Mira radila shvatili da nedostaje velika količina novca. Na snimcima su videli kako je Mira tokom smene 'spakovala' 30-ak paketa s novčanicama od 200 i 500 evra.

Mira je za to vreme tražila advokata. Tri dana nakon pljačke su ju policajci priveli. Rekla im je da je psihički slomljena i da ne može da kaže gde je novac. Hipnozu je odbila. Krenula je potraga za njenim ruksakom, ali je bila bezuspešna.

Policija je shvatila da su Mira i njen muž još 2014. bili osumnjičeni za pranje novca.

Muž, koji živi na Kosovu i radi kao trgovac automobilima, je od Mire dobio pola miliona evra u gotovini, ali nije rekao za što treba novac. Rekao je da je novac dobio od kuće koju je Mira prodala. Njegova vozila Mercedes E 250 i VW Touareg bili su na Kosovu i u Švajcarskoj kao i istražiteljima nedostupni.

Miri će presuditi u petak. Preti joj do deset godina zatvora, piše Bild.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.