ĆERKA JOJ SE RAZBOLELA JER JE NIJE VAKCINISALA! Ova žena opisala je AGONIJU kroz koju sada prolazi
Nikol ima važnu poruku, Foto: Twitter printscreen

po(r)uka roditeljima

ĆERKA JOJ SE RAZBOLELA JER JE NIJE VAKCINISALA! Ova žena opisala je AGONIJU kroz koju sada prolazi

Tokom leta kući morala je da nosi masku na licu. To vam se možda ne čini kao velika stvar, ali zamislite da vam je osam godina, ćelavi ste, koščati, nemate obrve i trepavice, a na sve to još morate nositi masku za lice u javnosti.

Objavljeno:

Jedna mama je odlučila da podstakne ljude da se vakcinišu i da vakcinišu svoju decu tako što je otkrila s kakvim se problemima suočava njena osmogodišnja ćerkica koja boluje od raka zato što ljudi s kojima je došla u kontakt nisu bili vakcinisani.

Priča koju je Nikol Stelon O'Donel podijelila na svom Tviteru dobila je gotovo 80 hiljada lajkova, a podeljena je više od 50 hiljada puta.

– Dragi roditelji dece koja nemaju rak: evo šta se dogodilo mom detetu tokom hemoterapije zato što je slučajno u prodavnici bila izložena boginjama.

1. Bila je u karantinu mesec dana. Ionako je dovoljno teško što s osam godina mora prolaziti kroz hemoterapiju. Dodajte tome nemogućnost da izađe iz kuće.

2. Kad smo došli na pedijatriju/onkologiju, morali su otkazati sve ostale pacijente i zatvoriti je u sobu dok nisu uspeli da saznaju detalje o njenoj izloženosti. To je poremetilo lečenje ostale dece koja imaju rak.

3. Soba u kojoj se nalazila morala je biti zatvorena i očišćena što je onemogućilo da je koriste druga deca.

4. Tokom leta kući morala je da nosi masku na licu. To vam se možda ne čini kao velika stvar, ali zamislite da vam je osam godina, ćelavi ste, koščati, nemate obrve i trepavice, a na sve to još morate nositi masku za lice u javnosti.

5. Postojala je mogućnost da mora primiti injekciju koja bi joj podstakla razvoj belih krvnih zrnaca, nakon koje dolazi do jake boli u kostima. Srećom, kod nje je broj belih krvnih zrnaca bio dovoljno visok, pa nije morala prolaziti kroz to.

6. Naš onkolog je morao provesti mnogo vremena konsultirajući se sa stručnjakom za zaraze kako bi shvatili što moraju da urade za nju i za ostalu decu koja su taj dan bila u klinici. Plakala sam od olakšanja kad su mi rekli da nijedno dete neće morati primati tu bolnu terapiju, prenosi Index.hr.

Imali smo sreće što je bilo leto pa nije morala izostajati iz škole. Već je propustila tri meseca kad smo počeli s hemoterapijom. Dotuklo bi je da je morala propustiti još.

Molim vas, vakcinišite svoju decu. Vakcinišite se i vi protiv gripa. Uradice to iz saosećanja prema deci koja treba da imaju grupni imunitet jer njihov imunitet ne radi kako bi trebalo – napisala je ona.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.