LAŽIRAO JE SMRT DA BI PORODICA UZELA PARE OD OSIGURANJA! Sve je teklo po planu, dok FBI nije otkrio JEDAN DETALJ
Vorotinov je zamalo uspeo, Foto: Sherburne County Jail

porodica izvela prevaru

LAŽIRAO JE SMRT DA BI PORODICA UZELA PARE OD OSIGURANJA! Sve je teklo po planu, dok FBI nije otkrio JEDAN DETALJ

Porodica Vorotinov opaki plan je skovala u 2010. godine kada je Igor uplatio polisu životnog osiguranja

Objavljeno:

Američki FBI je nakon tri godine potere uhvatio čoveka koji je još pre osam godina lažirao svoju smrt, uzeo dva miliona dolara od osiguranja i godinama kao kralj živeo u najsiromašnijoj zemlji Evrope -Moldaviji. Amerikanci su za neviđenu prevaru saznali još 2013. godine, optužnicu protiv Igora Vorotinova (54) podigli su 2015., ali hapšenje se dogodilo tek prošle nedelje. Američka tužiteljka Erika Makdonald potvrdila je da je lukavi Vorotin iz Moldavije prebačen u Minesotu. Porodica Vorotinov opaki plan je skovala u 2010. godine kada je Igor uplatio polisu životnog osiguranja i pola godine kasnije se razveo od svoje supruge Irine.

Samo godinu dana kasnije u moldavskom selu je pronađeno beživotno telo pokraj kojeg je bio pasoš na ime Igora Vorotinova. Takođe, na podu je bio i ključ njegove hotelske sobe. Moldavske vlasti pozvale su Irinu Vorotinovu da dođe na istok Europe i identifikuje svog bivšeg supruga. Identifikacija je uspela i ožalošćena Irina se vratila u SAD s urnom u kojoj je bio pepeo njenog bivšeg supruga.

Međutim, odmah nakon sahrane Irina je produžila u osiguravateljsku kuću odakle je pokupila dva miliona dolara koje su joj pripale nakon Igorove smrti. Novac je prebačen na bankovne račune u Švajcarskoj i Moldaviji koji su glasili na ime njihova sina. Ali u junu 2013. u FBI je stigla dojava da u Moldaviji živi čovek koji je lažirao svoju smrt i pokupio novac od osiguranja. Amerikanci se nisu raspitivali kod porodice o čemu se radi, već su lukavo sačekali sina Alkona Vorotinova da stigne u Ameriku i već na aerodromui prekopali njegov računar. Na žalost po varalice, vrlo brzo su naišli na vrlo sveže fotografije Alkona i njegova oca. Igor je bio nasmejan i poprilično živ.... U sklopu istrage proverili su i pepeo koji se nalazio u urni i testiranjima zaključili da ne pripada Vorotinovu.

Alkon Vorotinov (28) je na kraju priznao da mu otac pod lažnim imenom živi u Moldaviji i Ukrajini, iako se pokušao izvući s neuvjerljivom pričom o nekakvoj otmici i otkupnini... Prevarantska porodica mora vratiti više od 2 miliona dolara osiguravateljskoj kući, a usput će Igor i Irina u zatvor. Irina će u zatvoru provesti tri godine, a Igor tek treba sesti na optuženičku klupu.

FBI je dakle razotkrio celu priču, ali na kraju ostaje jedan veliki misterija - čiji je leš pronađen u Moldaviji?

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.