OSTAVIO DECU SAMU U AUTOMOBILU: Kada se vratio, shvatio je da je devojčica uradila nešto STRAVIČNO svom bratu
Otac nesrećne dete, Foto: Facebook printscreen

horor u hjustonu

OSTAVIO DECU SAMU U AUTOMOBILU: Kada se vratio, shvatio je da je devojčica uradila nešto STRAVIČNO svom bratu

Sada je optužen za zanemarivanje

Objavljeno:

Protiv Adrijana Dreshauna Midltona podignuta je u petak optužnica zbog zanemarivanja dece, nakon što je njegova 6-godišnja ćerka zadavila svog 1-godišnjeg brata sigurnosnim pojasom.

Otac ih je same ostavio u autu kako bi otišao u kupovinu dugu sat i 40 minuta.

Midlton, koji živi u Hjustonu, uhapšen je prošle nedelje zbog ubistva njegovog 1-godišnje sina, Adrijana Midletona Jr., ali je u ponedeljak pušten iz policijskog pritvora, piše Daily Mail.

Midlton je rekao da je, pre no što ih je ostavio same u autu na samo 30 do 45 minuta, dao deci grickalice i vodu, upalio klimu i pustio film. Međutim, nadzorne kamere su pokazale da ga nije bilo od 10.45 do 12.15 sati, što je tri puta duže no što je rekao.

Optuženik je izjavio da je kroz prozor radnje proverio šta deca rade, pa je mislio da je sve u redu, ali snimak pokazuje da ni to nije učinio. Midlton je takođe izjavio da je decu stavio u auto-sedišta, ali je kasnije priznao da to nije učinio.

Kad se vratio na parkiralište radnje, kako bi stavio kese u gepek, pronašao svoju ćerku kako plače i traži da je pusti da ode u kupatilo. Kad je pitao gde joj je brat rekla je samo – “uradila sam nešto loše”.

Kad je kroz otvoreni gepek ugledao sinove noge, potrčao je prema vozačevoj strani automobila i ugledao svog sina na zadnjem sedištu sa sigurnosnim pojasom omotanim oko vrata, piše Daily Mail.

Maknuo je sigurnosni pojas pa pokušao dati veštačko disanje novorođenčetu dok nije stigla hitna pomoć. Dete je kasnije u bolnici u Hjustonu proglašeno mrtvim.

Midlton tvrdi da devojčica u početku nije odgovarala šta se dogodilo. Rekla je vlastima da je njen mlađi brat plakao dok je tata bio u radnji pa se igrala s njim kako bi ga umirila. Međutim, kad se prestala igrati s njim, ponovno je zaplakao te je tada postala agresivna i zategnula sigurnosni pojas oko njegova vrata da prestane plakati. Kad se onesvestio, mislila je da je jednostavno zaspao.

Policajac zadužen za slučaj je rekao je da je devojčica znala razliku između stvarnosti i fikcije pa njeno svedočenje smatraju verodostojnim.

Tužiteljstvo tvrdi da je Midlton prepustio svog sina “nerazumljivom riziku od stradanja i da bi razumna osoba trebalo da zna da takve okolnosti će staviti podnositelja tužbe u neposrednu opasnost od smrti, telesnih povreda, fizičkog invaliditeta i mentalnog oštećenja”.

Midltonov brat je za ABC 13 izjavio da njegov brat nije imao nameru da se takvo nešto dogodi i da je reč o nesreći.

Njegova ćerka je sada kod svoje bake, a Služba za zaštitu dece ponudila je pomoć porodici, ali nije jasno jesu li je prihvatili. Hjustonska policija je izjavila da protiv devojčice neće biti pokrenuta optužnica zbog njenih godina.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.