NIJE MOGAO DA GUTA, A ONDA NI DA DIŠE: Ovo je poslednja fotografija Britanca koji je preminuo od JEZIVE BOLESTI
Omar se do kraja borio, Foto: Facebook printscreen

BESNILO

NIJE MOGAO DA GUTA, A ONDA NI DA DIŠE: Ovo je poslednja fotografija Britanca koji je preminuo od JEZIVE BOLESTI

Omar je, u tragičnoj igri sudbine, preminuo u istoj bolnici kao njegova ćerka Amira pre 10 godina. Ujeden je 30. avgusta, a preminuo je 4. novembra

Objavljeno:

Sestrić Britanca koji je preminuo od besnila nakon ujeda zaražene mačke u Maroku, sada je za medije otkrio da je njegov ujak dva meseca bio u agoniji.

Nabil Dželal (38) bio je uz svog ujaka Omara Zuhrija u njegovim poslednjim danima.

Nedeljama je gledao kako njegov ujak propada, kako se muči da se pomeri, guta i diše.

Omar je, u tragičnoj igri sudbine, preminuo u istoj bolnici kao njegova ćerka Amira pre 10 godina. Ujeden je 30. avgusta, a preminuo je 4. novembra.

- Bio je pod lekovima ali se borio. Još uvek je pokušavao da se bori i ne dopusti bolesti da ga pobedi - priča sestrić Nabil.

Omar i Nabil
Omar i Nabil foto: Facebook printscreen

Ispričao je kako se Omar igrao sa svojim sinom (12) u Meknesu, kada ga je mačka ujela za kažiprst. Mačka je ujela i dvoje dece. On ih je odveo u bolnicu, gde su primili vakcinu protiv tetanusa.

Omar se vratio u Veliku Britaniju, ali je 5. septembra dobio poziv iz marokanske bolnice da hitno potraži pomoć, jer su deca umrla. On je tada hitno primio niz vakcina, ali bilo je prekasno.

- U oktobru je osetio bol u prstu. Doktori su mu dali antibiotike i kremu. Mišići su počeli da mu se grče, rekao sam mu da ode u bolnicu. Proveo je četiri dana u krevetu povraćajući, sa glavoboljama, bilo mu je jako teško da guta pa nije mogao da jede. Zatim smo ga odveli u bolnicu, i još simptoma se pojavilo. Odbijao je da dotakne bilo šta hladno, nije mogao da podnese vodu, njegova ruka je umrla - priča Nabil.

Lekari su ga stavili u posebnu sobu, a oko njega su nosili zaštitina odela. Saopštili su njegovoj porodici da ima samo dva dana života. Uskoro je preminuo.

Omar je došao u Ejlesburi iz Maroka pre 30 godina. Radio je u kebab restoranu sa Nabilom.

- Bio je porodičan čovek, sve je radio za decu. Uvek je bio zdrav, glasno se smejao. Voleo je Mančester Siti - priča sestrić.

Svake godine išao je na odmor u Maroko da poseti porodicu i prijatelje. Nije mogao ni da sumnja da će mu ovaj odmor biti poslednji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Mirror.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.