NAIZGLED SASVIM OBIČNA FOTOGRAFIJA: Uz pomoć nje  majka je otkrila ALARMANTAN UZROK poremećenog ponašanja sina!
Ova majka podelila je svoje iskustvo s drugim roditeljima, Foto: Facebook

PODELILA SVOJE ISKUSTVO

NAIZGLED SASVIM OBIČNA FOTOGRAFIJA: Uz pomoć nje majka je otkrila ALARMANTAN UZROK poremećenog ponašanja sina!

Njen osmogodišnji sin Kijan sve češće je počeo iz škole da se vraća s upozorenjima na loše ponašanje

Objavljeno:

Ako dete ima problema s ponašanjem, uzrok je možda puno ozbiljniji nego što mislite. To je otkrila fotografija koju je objavila majka Melodi Jazdani. Na fotografiji njen sin spava, a Jazdani je uverena da će mnogim roditeljima ono što je napisala promeniti život.

Naime, njen osmogodišnji sin Kijan sve češće je počeo iz škole da se vraća s upozorenjima na loše ponašanje.

"U vrtiću nikad nije imao problema. Uvek je bio inteligentan, hrabar i izuzetno aktivan, pa me iznenadilo kad mi je Kijanova učiteljica rekla da gura drugu decu i teško kontroliše svoje telo”, napisala je Jazdani.

Ubrzo je popravio ponašanje u školi, ali kod kuće je ludeo zbog najmanjih sitnica.

“Svako jutro počinjalo je tantrumima i pre nego što je ustao iz kreveta. Bacao je stvari i vrištao. To je počinjalo u 5 sati ujutru. Bili smo izgubljeni, nismo znali šta se dogodilo i šta radimo pogrešno”, prisetila se majka.

S Kijanom su krenuli terapeutu, koji je predložio da se dete testira na ADHD (poremećaj hiperaktivnosti i deficita pažnje). No Jazdani je sve povezala nakon što je pronašla članak u kojem se ADHD povezuje s disanjem na usta tokom spavanja.

“Deca ne bi trebala da dišu na usta. Ni kada su budna, ni kada spavaju. Nikad. To nije normalno i ima dugoročne posledice na zdravlje. Kad dete diše kroz usta, mozak i telo ne dobijaju dovoljno kiseonika. Noću to utiče na kvalitet sna i mozak ne može dovoljno da se odmori”, upozorila je Jazdani.

Nedostatak sna i ADHD, pojašnjava, imaju iste simptome. Kijanu su dijagnostikovani apneja i sinusitis.

“Tokom prvog ispitivanja imao je nula minuta REM faze sna, a zasićenost kiseonikom je bila ispod 80 odsto. Sinusi su bili blokirani 90 odsto vremena. Nismo imali pojma da je svakodnevno imao glavobolje jer su za njega bile uobičajene pa se nije žalio”, dodala je.

Čim su dečaku hirurškim zahvatom uklonjeni krajnici i adenoidi, počeo je da diše kroz nos, a mama je odmah primetila promenu.

“Okrenuo se za 180. Nije više bilo izliva besa, niti je bio fiksiran na svoje opsesivno-kompulsivne stvari. Promena je bila ogromna”, zaključila je.

Jazdani je ovo podelila s drugim roditeljima kako bi ih upozorila da loše ponašanje deteta ponekad može uzrokovati zdravstveni problem koji se vrlo jednostavno može rešiti.

“Ovo je neverovatno i menja život”, “Srećna sam što sam ćerki uklonila krajnike”, “Ovo je istinito”, neki su od komentara korisnika društvenih mreža koji su fotografiju podelili više od 300 hiljada puta.

Bonus video

DVORAC OD DRVENIH ŠTAPIĆA OD SLADOLEDA?! Ovo zvuči potpuno neverovatno, ali je istinito!

(Espreso.co.rs/ 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.