VIDOSAV JE DIREKTOR ŠKOLE VELIKOG SRCA: Deca ga obožavaju, a ono što radi za njih  će vas oduševiti!
Direktor Onosvne škole "Milan Vičević-Zverac", Vidoslav Kolarević, Foto: Printscreen

svaka čast

VIDOSAV JE DIREKTOR ŠKOLE VELIKOG SRCA: Deca ga obožavaju, a ono što radi za njih će vas oduševiti!

Uča brine o deci ali i meštanima Bratljeva jer sa njima skoro dve decenije deli dobro i zlo

Objavljeno:

Vidosav Kolarević direktor Osnovne škole "Milan Vučićević-Zverac", iz ivanjičkog sela Bratljevo, mogao bi da posluži za primer svim kolegama.

On već četrnaest godina svoje učenike dovozi u školu i nakon završene nastave razvozi kućama. Dnevno pređe preko 140 kilometara.

Ustaje pre zore kako bi na vreme stigao do svake udaljenje kuće u raštrkanim zaseocima i mališane dovezao u školu. Nije mu teško, naprotiv, uživa u svakom trenutku provedenom sa decom, koja su ga od milošti prozvala Uča. Ima volje i želje da još mnogo godina vozi svoje učenike.

- Direktorski posao je poprilično stresan, ali me učenici uvek razonode i napune pozitivnom enegrijom. Najčešće pričamo o tome kako im je u školi, šta su učili, kakve su im ocene, ali i tome ko se u koga zaljubio. Družimo se i poštujemo - kaže omiljeni direktor i dodaje:

- U početku sam učenike vozio svojim automobilom, a onda smo 2007. godine dobili „nivu“ od poljske ambasade. Mnogo nam je značila ova donacija jer bez nje i mog „skromnog doprinosa“ pojedini učenici bi morali da pešače i po 15 kilometara u jednom pravcu. Međutim vreme učini svoje pa nam je naša „niva“ u prilično lošem stanju, prešla je 260 hiljada kilometara po jako teškom i nepristupačnom terenu i strahujemo da nas ne izda. Nedavno nam je lokalna samouprava uredila školu, dobili smo grijanje, klupe, uređene učionice, zasta su nam uslovi za rad više nego dobri, baš kao i naša dečica. Plašimo se jedino do kada će ‘’niva’’ izdržati".

Uča brine o deci ali i meštanima Bratljeva jer sa njima skoro dve decenije deli dobro i zlo. Oni mu, kaže, i u najtežim trenucima vrate osmeh na lice.

- Razvezem decu kućama i u povratku uvek uzmem nekog od meštana ako ga sretnem na putu. Jednom sam vraćajući se iz Erčega povezao baku na čiju sam pretpostavku da sam domar, odgovorio kako radim kao direktor škole. Ona me pogledala gotovo razočarano i rekla ‘’Pa dobro, nije ti ni to loše“ . Uvek me slatko nasmeju. To su mnogo dobri ljudi koji se jako žrtvuju da bi školovali decu i moja je obaveza da pomognem koliko god mogu -zaključuje direktor Kolarević.

Direktoru, deci i nastavnicima u adaptiranim i uređenim školskim prostorijama lepo je i toplo. Za potpunu sreću i bezbrižno odrastanje nedostaje još jedna mala karika a to je novo vozilo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.