KUK JOJ JE POSTAO TANAK POPUT LJUSKE JAJETA! Kada ga je slomila, u bolnici je saznala JEZIV UZROK!
Rejčel je saznala užasnu dijagnozu, Foto: Facebook printscreen

užasno

KUK JOJ JE POSTAO TANAK POPUT LJUSKE JAJETA! Kada ga je slomila, u bolnici je saznala JEZIV UZROK!

Kada je premotala film u glavi setila se da je počela osećati bolove u kuku oko godinu dana ranije, posebno noću

Objavljeno:

Bio je predivan prolećni dan koji je izmamio Rejčel Votkins (40) iz Velike Britanije da krene u šetnju sa svojim psima.

Ali, šetnja je ubrzo neplanirano završila kada se spotaknula i pala. Desni kuk ju je strašno zaboleo. Jedva se odvukla do automobila i pozvala pomoć.

U bolnici su joj skenirali kuk, a ono što su pronašli bilo je strašno - tumor koji je s vremenom, kako se širio, kost učinio krhkom poput ljuske jajeta.

Ali to nije bio kraj lošim vestima. Tumor na desnom kuku pojavio se nakon što joj je rak leve dojke 4. stešena metastazirao, a proširio se i na rebra.

Oštećeni kuk su joj zamenili i presadili koštanu masu, a uz to su joj dali hormonsku terapiju da bi tumor držali pod kontrolom.

Kada je premotala film u glavi setila se da je počela osećati bolove u kuku oko godinu dana ranije, posebno noću. Takođe, sve češće se osećala strašno umornom i stalno menjala dezodoranse jer niti jedan ju nije dovoljno štitio od neprijatnih mirisa, prenosi Daily Mail.

- Sećam se kako sam jednog dana 2016. godine išla da trčim sa svojim psima i osjetila sam naglu oštru bol u desnom kuku, ali mislila sam da je to neka jednostavna sportska povreda. Godinu dana kasnije šetala sam sa psima. Bio je to lep prolećni dan, nisam mogla da odolim da ne izađem s njima. Tokom šetnje sam se spotaknula na neko grmlje i pala na desnu nogu. Bol je bila toliko jaka da tako nešto još nisam doživela - prisetila se.

- Ne znam kako sam se odvukla do automobila i stavila pse unutra. Nisam želela da zovem pomoć dok nisam znala da su psi na sigurnom. Prijatelji kažu da je to tipično za mene - dodala je.

Lekari su joj rekli da joj je kuk bio vrlo krhak zbog tumora i lako je naprsao kada je pala.

- Kada su mi rekli koja je dijagnoza, zanemela sam od šoka. Nisam plakala, bila sam posve mirna. Usledilo je lečenje, radioterapija i hormonska terapija i operacija. Još se nisam u potpunosti opravila - kaže Rejčel koja je mesecima bila u bolnici.

Hoda pomoću štaka i ide redovno na fizikalnu terapiju.

- Jedna od najgorih stvari u svemu tome je to što neću moći da imam decu. Oduvek mi je bio san da postanem majka, ali to više nije moguće - dodaje.

Velika je ljubiteljka životinja i životna želja joj je da ode i fotografiše kitove u divljini, dok još može, dok joj zdravstveno stanje i to ne uskrati.

Njen prijatelj je na internets stranici GoFundMe zamolio ljude da joj malim donacijama omoguće putovanje u Kanadu i Meksiko gde bi imala priliku ostvariti svoj san.

- Živim u stalnom strahu jer ne znam koliko ću dugo živeti i volela bih da odem tamo dok još mogu. Želela bih svim ljudima reći da ne zanemaruju svoje zdravlje i znakove upozorenja koje im telo šalje. Živimo ubrzano pa nekako očekujemo da smo često umorni, ali baš to može biti pokazatelj da nešto nije u redu - kazala je Rejčel.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.