UPRKOS 40 GODINA BRAKA I  DVOJICI SINOVA, POSTAO ŽENA: I dalje živi sa suprugom kojoj očajnički nedostaje MUŽ!
Par se upoznao kad je Lynne imala samo 16 godina i odmah su shvatili da su stvoreni jedno za drugo, Foto: Printscreen

ostali su zajedno

UPRKOS 40 GODINA BRAKA I DVOJICI SINOVA, POSTAO ŽENA: I dalje živi sa suprugom kojoj očajnički nedostaje MUŽ!

Nakon što su njihova dva sina odrasla i napustila kuću, Stef je 2013. godine započela kompletni postupak promene pola i sada živi kao žena sa svojom dragom

Objavljeno:

Stef Barnet, 65-godišnjakinja iz Bristola ispričala je za BBC's Inside Out svoju neverovatnu životnu priču:

- Provela sam punih četrdeset godina kao muškarac pod imenom Steve. Udala sam se za svoju ljubav iz detinjstva Lynne, koja danas ima 62 godine. Uprkos srećnom braku i dvojici prekrasnih sinova, u meni je uvek tinjala želja da budem žena i na kraju sam shvatila - ja sam lezbijka zarobljena u telu muškarca.

Nakon što su njihova dva sina odrasla i napustila kuću, Stef je 2013. godine započela kompletni postupak promene pola i sada živi kao žena sa svojom dragom Lynne koja tvrdi da je 110 posto heteroseksualna. Stef i Lynn priznaju da se od tada više ne upuštaju u intimnosti.

- Lynn očajnički nedostaje njen suprug s kojim je provela punih četrdeset godina - objašnjava Stef za BBC i dodaje kako ju je krivica izjedala jer ima osećaj da je izdala svoju dragu suprugu koju još uvek strastveno voli. Uprkos šoku i velikom bolu, Lynn je smogla snage da ostane uz Stef i prihvatiti činjenicu da je izgubila voljenog supruga.

- Nisam bila u njegovoj glavi i ne mogu znati kakve sve misli kroz nju prolaze. Ni on nije u mojoj glavi pa ne može znati kroz kakvu sam muku prošla zadnjih godina. Jedino što sam znala jest da više nikad ne može biti kako je bilo i da volim Stevea dovoljno da bih mogla da izdržim sve što sledi. Morala sam da dopustim da Steff da zauzme njegovo mesto - priznaje Lynn.

Par se upoznao kad je Lynne imala samo 16 godina i odmah su shvatili da su stvoreni jedno za drugo. Brzo su se venčali i dobili dva sina. Stiv, koji je promenio pol i postao Stef, vrlo je rano priznao svojoj izabranici da voli da se oblači u žensku odeću, a Lynne je to prihvatila, objašnjavajući:

- Nikad mi nije rekao: Mislim da sam rođen u pogrešnom telu. Oboje smo mislili da je to seksualna stvar. Nije mi smetalo što je ispod pantalona nosio ženske čarape ili čak suknju. Nisam se time opterećivala jer su to bile povremene epizode u našem životu.

U to vrijeme Steff nije znala što je to rodna disforija i priznaje da je izbegavala da se bavi tim problemom dok je sa svojim suprugom podizala sinove. Previše je strahovala od zlostavljanja kroz koja bi njeni dečaci mogli da prolaze na igralištu i u školi. Odlučila je da pričeka dok odrastu i napuste roditeljski dom.

Taj trenutak došao je 2013. godine. Nakon operacije koja je bila zakazana na Valentinovo počelo je novo poglavlje u njihovim životima.

foto: Printscreen

- Jako mi nedostaje intimnost. Ali Lynne ne može napraviti taj korak - priznala je Steff:

- Prvo je ona morala pretrpeti gubitak voljenog supruga, a nakon toga ja sam morala prihvatiti gubitak supruge. U međuvremenu, Lynne kaže da joj nedostaje čvrsti stisak muške ruke:

foto: Printscreen

- Nije mi lako priznati, ali ne mogu samo tako zanemariti činjenicu da mi je ova žena zauvek otela supruga i da sam se godinama očajnički borila protiv toga. Na kraju sam morala priznati da je to bila unapred izgubljena bitka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.