IZNAJMILA SOBU NA AIRBNB-IJU, A ONDA JE POČEO NJEN KOŠMAR! Sve je krenulo kada je videla nešto čudno u svom ormaru
Košmarna situacija, Foto: Instagram/twitter

košmar

IZNAJMILA SOBU NA AIRBNB-IJU, A ONDA JE POČEO NJEN KOŠMAR! Sve je krenulo kada je videla nešto čudno u svom ormaru

Kada se Džekson pojavio s nepoznatim prijateljem stvari su postale čudne

Objavljeno: 21:21h

Alavija Kavaja je preko Airbnba iznajmljivala slobodnu sobu u stanu u kome je živela sa sestrom, u teksaškom gradu Ričardsonu.

Sve je bilo u redu dok joj se na oglas nije javio čovek imena Leonard Džekson koji je na svom Airbnb profilu imao pozitivne ocene.

Alavija je za Buzzfeed ispričala da se po svemu činio u redu, a jedino što joj je bilo sumnjivo je njegovo ispitivanje o tome živi li u tom stanu još neki muškarac. "Jednostavno ne mogu s tipovima", rekao joj je, a Alavija je odlučila da pređe preko toga te je prihvatila njegovu rezervaciju.

Ček-in je prošao u redu, no kasnije se Džekson pojavio s nepoznatim prijateljem i stvari su postale čudne. Najpre je počistio čitav stan, uključujući i Alavijinu sobu koja je bila zaključana. Alavija ga je s prijateljicom zatekla kako izlazi iz njene sobe, ormar je bio razbacan kao da je neko kopao po njemu, a sve fotografije na kojima su bili njeni muški prijatelji bile su bačene u smeće.

"Sve je poricao. Izbacila sam ga iz stana, a on je tražio novac natrag", ispričala je Alavija koja je jezivu priču podelila na Tviteru. "Sat vremena kasnije shvatila sam da je ukrao oko 500 dolara iz stana te odmah kontaktirala Airbnb i policiju", ispričala je.

Džekson je zatim počeo da joj šalje poruke, preko SMS-a i preko Airbnba. "Pitao me hoću li da se udam za njega i ispitivao imam li kondome", ispričala je nesrećna žena. Pokušao je ponovo da rezerviše sobu, a ona je zatim ponovo zvala policiju. Policija joj je rekla da se ne brine. Pomoć nije dobila ni od Airbnba koji su joj odgovorili da to nije njihovo područje.

Džekson je nastavio da joj šalje poruke, uglavnom bizarnog sadržaja, a Alavija mu počela da mu odgovara po savetu prijateljice. Kad je napisao da dolazi u njen stan još je jednom nazvala policiju, a oni su joj odgovorili da ne mogu učiniti ništa dok se on zaista i ne pojavi na njenoj adresi.

"Rekli su mi da zovem 911 kad se pojavi", kaže Alavija koja je zatim izašla iz stana, parkirala se preko puta ulice te čekala da se on pojavi. Kad se pojavio pozvala je 911. Uhapšen je zbog ulaska na privatni posed i zbog posedovanja oružja i droge. Oba puta je pušten uz kauciju, a Alaviju nisu ni obavestili o tome da je Džekson ponovo na slobodi, saznala je to kad joj se ponovo javio preko Airbnba. Nekoliko puta ju je i nazvao iz zatvora.

Airbnb mu je uklonio profil s platforme tek dve nedleje nakon čitavog slučaja i to tek nakon što ih je Alavija ponovno kontaktirala, tvrdi. "Trebalo je to da učine čim sam ih nazvala prvi put", smatra ona. "Takvo ponašanje je neprihvatljivo i nema mu mesta na Airbnbu. Uklonili smo profil te osobe i u kontaktu smo s lokalnom policijom. Naša prva reakcija je bila prespora i radimo sve da u potpunosti pomognemo našoj korisnici", priznali su iz Airbnb-a za Buzzfeed.

Iako joj se Džekson nakon uklanjanja profila više nije javljao, Alavija je još itekako zabrinuta. "Taj čovjek je napolju i zna gde živim. Što ako se ponovo pojavi?" pita se zabrinuta mlada žena.

BONUS VIDEO: NAŠLI SMO IZLAZ IZ LAVIRINTA: Pored tunela, prestonica dobila rasvetu u obliku lavirinta!

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.