ZGODNA RUSKINJA JE IZAŠLA NA SCENU TALENTA: Kada je otvorila usta, svi su zanemeli! (VIDEO)
Olena je oduševila žiri, Foto: Facebook printscreen

šta ona ume!

ZGODNA RUSKINJA JE IZAŠLA NA SCENU TALENTA: Kada je otvorila usta, svi su zanemeli! (VIDEO)

- Nemam pojma šta je to bilo, ali bilo je briljantno - rekao je član žirija Kauel

Objavljeno:

Iako nije pobedila u ovogodišnjem britanskom Supertalentu, snimak atraktivne dame iz Rusije, postala je pravi hit interneta.

Kada je u maju Olena Podlužnaja Utaj (31) stala pred gledaoce u kostimu s perjem kojeg se ne bi posramili ni na filmskim setovima, sve ih je ostavila bez teksta.

- Prijavila sam se u šou jer želim svoju kulturu da pokažem ostatku sveta - rekla je kratko Olena nakon što ju je član žirija Sajmon Kauel (59) pitao zašto je došla kod njih u Supertalenat.

Performerka se inače rodila u Jakucki, republici u Ruskoj Federaciji, a porekolom je iz Ukrajine. U šou je prezentovala veštinu na muzičkom narodnom instrumentu drombulji (usna harfa).

Olena je deo instrumenta držala među zubima, a slobodni kraj jezičca trzala prstom. Ali to nije, sve... usput je proizvodila zvukove iz prirode i njištala poput konja.

Iako u šoku, žiri je rekao kako je ovo izvedba koju nisu nikada videli u životu. Ceo studio je zaplesao, a Ruskinja je dobila i gromoglasan aplauz.

- Nemam pojma šta je to bilo, ali bilo je briljantno - rekao je član žirija Kauel.

Mnogi gledaoci komentisali su kako je Olena lepa i talentovana i kako su se svi zaželeli novih veština, a ne dosadnih i već viđenih tačaka.

Iako je došla do polufinala šoua gde je na kraju ispala, mnogi se slažu da je zaslužila titulu za najunikatniji performans. Olena je sa sedam godina upisala muzičku školu gde je naučila da svira klavir, a zatim i drombulju. Ispočetka je nastupala s grupom 'Sakhan Ajarkhan', a 2013. se odlučila za solo karijeru te je izdala album 'Uutai'.

Inače, drombulja je jedan je od najstarijih muzičkih instrumenata i potiče iz Azije. Ima na stotine različitih naziva širom sveta kao što su usna harfa, jevrejska harfa i Ozarkova harfa. Sastoji se od savitljivog jezičca koji je pričvršćen na okvir. Svirač jezičac stavlja u usta i okida prstom. Na taj način se dobije zvuk uvek iste visine, međutim, pomicanjem usta ili menjanjem količine vazduha u ustima mogu se dobiti različiti viši tonovi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.