Tome i Džeri, srećan rođendan! Kultni crtać danas puni 76 godina! (VIDEO)

nema ko ih nije gledao!

Tome i Džeri, srećan rođendan! Kultni crtać danas puni 76 godina! (VIDEO)

Prošlo je 76 godina, a Tom i dalje pokušava da nadmudri Džerija
Objavljeno: 23:08h

Na današnji dan pre 76 godina svet je upoznao mačka Toma i njegovu noćnu moru - miša Džerija. Zapravo su klopali u MekDonaldsu: Poznati kuvar prevario eksperte za hranu (FOTO) Tom i Džeri, jedni od mnogobrojnih junaka vašeg detinjstva, pojavili su se na malim ekranima 10. februara 1940. godine. Prošlo je 76 godina, a Tom i dalje pokušava da nadmudri Džerija.

Printscreen/You tube/Jonni Valentayn
Prvi animirani film Vilijama Hane i Džozefa Barbere je nominovan za Oskara za kratki animirani film. Tada nije osvojio Oskara, ali jeste naša srca. Hana i Barbera su napisali 114 crtića s Tomom i Džerijem u MGM studiju u Holivudu između 1940. i 1957. godine. Početkom 1960. prave se nove epizode čiji je producent Džin Dič u Evropi, a crtani "Tom i Džeri" se vraća u Holivud zahvaljujući Čak Džonsu 1963. godine. Te epizode su trajale do 1967. godine, a potom se mačka i miš vraćaju kući i Hana-Barbera režira crtani tokom sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih.

kada ih je "prekrstio" animator Džon Kar.
Printscreen/You tube
Pošto junaci ne govore (ili to čine veoma, veoma retko), muzika igra veliku ulogu u ovom crtiću - od melodije do zvučnih efekata. Klix.ba

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.