PLANIRAO JE DA UPADNE U ŠKOLU I POBIJE LJUDE: Uhvaćen je i sprečen zbog jedne FEJSBUK PORUKE! (FOTO)
Dilan Džarel (21) je planirao masakr, Foto: Shelby County Detention Centar

majka heroj

PLANIRAO JE DA UPADNE U ŠKOLU I POBIJE LJUDE: Uhvaćen je i sprečen zbog jedne FEJSBUK PORUKE! (FOTO)

Majka troje dece sprečila je veliku tragediju

Objavljeno:

Koberle Bul, Afroamerikanka koja je majka troje dece, sprečila je veliki zločin kada je pozvala policiju nakon što je dobila rasističke poruke na Fejsbuku.

Muškarac iz Kentakija ju je nazvao uvredljivim imenom za Afroamerikance i rekao joj da želi smrt njenoj troje dece.

Nakon što je žena iz Nju Džersija videla da muškarac ima fotografije sa pištoljima na svom Fejsbuk profilu, odlučila je da ga prijavi policiji.

- Bila sam šoku, zgrožena, besna i povređena - priča Bul.

Rasističke uvrede koje je Bel dobila
Rasističke uvrede koje je Bel dobila foto: Facebook printscreen

Ona tada nije znala da će njena prijava sprečiti još veću tragediju.

Policija Kentakija je nakon njene prijave otišla da ispita Dilana Džarela, koji joj je posao rasističku poruku. Našli su ga na autoputu sa gepekom punim municije i oružja, neprobojnim prslukom, i detaljnim planom napada na lokalne škole!

- Ovaj mladić je planirao da ide u škole i tamo napravi haos. Imao je neophodno oružje, motiv, i jedino što je stajalo između njega i zla bila je policija - rekao je policajac Rik Sanders.

Džarel (21) je zatim uhapšen i optužen za planiranje napada. Nakon pretrage njegovog kompjutera, policija je saznala da je istraživao kako da napadne škole.

Bul je pre poziva policije napravila skrinšot poruka, koje je i objavila na svom profilu. Pokušala je i da pošalje poruku Džarelu, ali ju je on blokirao.

- Ljudi mi se javljaju i zovu me herojem i anđelom čuvarem, ali ja sam samo postupila kao majka. Samo sam reagovala kao majka koja želi da zaštiti svoju decu - priča Bul.

Škole su tada bile zatvorene iz predstrožnosti, a Bul kaže kako nije znala za šta je muškarac koji je vređao zapravo sposoban.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/CNN.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.