LETENJE VAM VIŠE NIKADA NEĆE BITI ISTO: Piloti otkrili činjenice koje najradije PREĆUTE putnicima!
Ilustracija, Foto: Instagram

pomalo strašno

LETENJE VAM VIŠE NIKADA NEĆE BITI ISTO: Piloti otkrili činjenice koje najradije PREĆUTE putnicima!

Više pilota reklo je kako nikad putnicima ne bi otkrili koliko turbulencije zaista mogu da budu opasne...

Objavljeno:

Na "Kvori" je nedavno pokrenuta tema nakon što je neko pitao pilote šta znaju o letenju a što nikad ne bi rekli svojim putnicima.

Jedan pilot, Stive Vajsocki je tako priznao da se ponekad zbuni kada treba pda pronađe aerodrom jer "dole ima puno svetla". Nije baš prijatna pomisao, zar ne?

Više pilota reklo je kako nikad putnicima ne bi otkrili koliko turbulencije zaista mogu da budu opasne. Upozoravaju na važnost vezanja pojasom čak i kada se možda ne čini da je potrebno.

- Budite labavo vezani sve vreme! Osim ako ne želite da doživite zanimljiv pogled dok ste pritisnuti na plafon. Pravi problem nije kad završite na plafonu, već kada padnete nazad na naslone i kolica s hranom i slomite ruke, rebra ili kičmu - komentisao je pilot Ron Vagner.

- Istina je da se turbulencija može pojaviti u bilo kojem trenutku bez upozorenja, čak i ako se čini da se nikad ne pojavljuje. Ako piloti kažu da sednete i vežete se, ozbiljni su - -rekao je Dan Larsen.

Pilot "Er Kine" Veriks Lin rekao je da putnicima nikad ne bi rekao ako dođe do terorističke pretnje o navodnoj bombi na letu. Smatra da bi neki putnici poludeli od straha, neki bi se pravili pametni pa pokušali da nađu bombu, a neki bi se možda čak toliko uplašili da bi pokušali da otvore i vrata za nuždu - usred leta.

Novi pilot Endi Ker pak putnicima ne otkriva starost aviona, a Pol Šov drži jezik za zubima kada je reč o jednom bitnom detalju o maskama za disanje.

- Te maske traju samo deset minuta, a razlog zašto ih morate povući je da pokrenete gorenje koje proizvodi kiseonik: pokrećete požar - rekao je Shaw.

Piloti su takođe otkrili da putnicima ne govore o tome koliko se retko zrakoplovi temeljno čiste, koliko piloti malo zarađuju...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.