NJENA BEBA SE RODILA PREVREMENO, DOKTORI SU GUBILI NADU: Onda joj je jedna SVAKODNEVNA NAMIRNICA spasila život!
Izabela je rođena prevremeno, Foto: Printscreen

čudesna svojstva

NJENA BEBA SE RODILA PREVREMENO, DOKTORI SU GUBILI NADU: Onda joj je jedna SVAKODNEVNA NAMIRNICA spasila život!

Malena se neverovatno oporavila nakon što joj je običan kuhinjski proizvod spasio život

Objavljeno:

Kada se devojčica Izabela rodila prerano i s telesnom masom manjom od boce Koka kole, lekari su joj davali minimalne šanse za preživljavanje.

Ali, uprkos lošim prognozama, malena se neverovatno oporavila nakon što joj je običan kuhinjski proizvod spasio život.

Majka Kimberli Filips rodila je svoju devojčicu kada je njen vodenjak iznenada pukao u 23. nedelji trudnoće. Budući da je težila svega 540 grama, lekari su se bojali kako neće preživeti zbog ekstremno osetljive kože. Koristili su kokosovo ulje kako bi Izabelinu kožu zaštitili od potencijalno smrtonosnih bakterija.

- Ona je rođena prerano i njena koža još nije bila prilagođena spoljnim uslovima već životu u maternici. Njena koža nije bila razvijena, zaista je jako tanka - kazao je dr. Tobias Strank za Daily Mail.

Ali više od godinu dana posle, sada 16-mjsečna zdrava devojčica dokazala je da je maleni borac i začudila je lekare svojim napretkom.

Istraživači veruju kako je upravo kokosovo ulje ovoj bebi spasilo život. Otkrili su da proizvod može zaštititi osetljivu kožu najmanjih beba.

- Sproveli smo pilot istraživanje, koje je pokazalo da kokosovo ulje uistinu poboljšava stanje kože ekstremno prerano rođene dece - rekao je dr. Strank.

Ulje kokosa takođe ima antibakterijska svojstva koja pružaju zaštitu potrebnu bebama da se izbore s potencijalno smrtonosnim bakterijama.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.