NJEN SIN JE ODBIJAO DOJENJE, MISLILA JE DA NEŠTO NE VALJA SA NJIM: Posle pregleda, saznala je BOLNU istinu! (FOTO)
Sara i Tedi, Foto: preentscreen/twitter

DOBILA DIJAGNOZU!

NJEN SIN JE ODBIJAO DOJENJE, MISLILA JE DA NEŠTO NE VALJA SA NJIM: Posle pregleda, saznala je BOLNU istinu! (FOTO)

Nije joj bilo lako kada je saznala rezultate

Objavljeno:

Imao je 6 meseci kada je počeo da odbija dojenje!

Benigna cista u desnoj dojci dijagnostifikovana joj je 2013. godine. Kada je tražila od lekara da je ponovo skeniraju, rekli su joj da nema razloga za brigu.

Sara Bojl (26) iz Stafordšira u Engleskoj mama je jednogodišnjeg dečaka Tedija koji je imao šest meseci kada je počeo da odbija dojenje.

To je bio prvi znak da nešto nije u redu. Ubrzo je stigla dijagnoza – rak dojke.

Sara kaže da je Tedi, od šestog meseca života, iznenada postajao vrlo uznemiren kad god ga je pokušavala dojiti, posebno ako bi ga prinela desnoj dojci.

Pokušala je dojiti Tedija u raznim položajima tokom narednih nekoliko dana, ali on to nije hteo.

Sara i Tedi
Sara i Tedi foto: preentscreen/twitter

Bio je vrlo nesrećan. I ja sam. Srceparajuće je kada beba od osam meseci odbacuje svoju majku”, rekla je ona.

Zbog njegovog ponašanja, Sara je odlučila da ode kod lekara i da zatraži da joj ponovo skeniraju cistu za koji je godinama znala da ima. Do tada, dva puta je radila testove da utvrdi postoji li opasnost od raka i rezultati su bili negativni.

Benigna cista u desnoj dojci dijagnostifikovana joj je 2013. godine. Kada je tražila od lekara da je ponovo skeniraju, rekli su joj nema razloga za brigu.

Međutim, njen sin i dalje je odbijao dojenje, a ona sama je primetila da je cista postala tvrđa i bolna i da je njena dojka promenila oblik. Biopsija je potvrdila rak.

Sara je trenutno na pola puta kroz hemoterapiju. Očekuje je dvostruka mastektomija i rekonstrukcija grudi. Najveću podršku pružaju joj upravo sin Tedi, suprug i obitelj.

Niko ne može potvrditi je li je rak otkrio Tedi, ali znam da je sve moglo biti drugačije, da sam slušala lekara , a ne njega. Zbog Tedija sam sada na lečenju”, rekla je Sara i dodaje da joj je sin spasao život.

Iako postoje mnogi razlozi zbog kojih beba može da odbije dojenje, promene na dojci i dalje su prvi razlog za sumnju. Imali smo mnogo mlađih žena s dijagnozom raka dojke koje su trudne ili doje kada su prvi put primetile simptome dojke”, rekla je ona.

Dr. Jasmine Džast za BBC izjavila je da ipak ne postoje jaki dokazi da su poteškoće u dojenju uzrokovane rakom dojke ili da bolest menja majčino mleko zbog čega bebe odbijaju hranjenje.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Magazin.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.