IZAŠAO JE SA SAČMAROM I POČEO DA PUCA: Mislio je da je došao provalnik, ali onda je shvatio KOBNU GREŠKU! (VIDEO)
Pripucao na dečaka, Foto: Youtube printscreen

rasizam

IZAŠAO JE SA SAČMAROM I POČEO DA PUCA: Mislio je da je došao provalnik, ali onda je shvatio KOBNU GREŠKU! (VIDEO)

Sada mu se sudi za pokušaj ubistva

Objavljeno:

Džefriju Zigleru (53) iz Ročester Hilsa u Mičigenu sudi se zbog pokušaja ubistva mladog Afroamerikanca Brena Volkera (14) u aprilu ove godine.

Penzionisani vatrogasac istrčao je iz svog doma sa sačmaricom u rukama i uputio dva metka prema tinejdžeru koji se na vreme bacio u beg.

Sve je to snimila nadzorna kamera pa je snimaka postao dostupan javnosti.

Mladi Volker tvrdi kako je zakasnio na školski autobus pa je krenuo pešice prema školi. Stao je kod Ziglerove kuće gde je hteo da pita kojim smerom da nastavi da ide do škole.

Na snimku se vidi kako dečak zvoni na vrata i ubrzo panično beži dok Džefri izlazi iz kuće i puca prema njemu, piše Daily Mail.

Dana Zigler, supruga osumnjičenog, prisetila se tog dana. Rekla je kako je počela da vrišti misleći da dečak pokušava da provali u kuću.

- Rekao mi je da ide u školu i u tom trenu je pristupio vratima - kazala je Dana i dodala da je Volker otvorio vratašca sa zaštitnom mrežom i uhvatio kvaku vrata kao da pokušava da uđe u kuću.

- Nije izgledao kao dete. Izgledao je kao veliki muškarac - rekla je i upitala se kako je moguće da je išao u školu ako u blizini nema škole.

Njen vrisak probudio je njenog supruga koji je istrčao i počeo da puca. Na suđenju je rekao kako je hteo ispaliti hitac upozorenja u vazduh, ali da se oskliznuo.

Kazao je i da je tek na snimku shvatio da se radi o 14-godišnjaku pa je zbog toga bio u šoku. Pokajao se zbog svog poteza.

Pitali su ga kako bi reagovao da je znao da se radi o školarcu.

- Odvezao bi ga u školu - rekao je Zigler kojem su tri puta provalili u kuću između 2009. i 2010. godine

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.