VRATIO MU SE RAK, A ISKORISTIO JE CELO BOLOVANJE: Njegove kolege su onda učinile nešto DIRLJIVO!
Robert Gudman, Foto: Facebook printscreen

HUMANI GEST

VRATIO MU SE RAK, A ISKORISTIO JE CELO BOLOVANJE: Njegove kolege su onda učinile nešto DIRLJIVO!

Shvatio je da mora da radi, ili da uzme neplaćeno - sa kojim ne bi mogao da priušti lečenje...

Objavljeno: 13:56h

Robertu Gudmanu, profesoru istorije iz Floride, nije ostalo mnogo opcija nakon što je saznao svoju dijagnozu.

Kada mu je u maju 2018. dijagnostikovan rak debelog creva, već je bio iskoristio sve dane bolovanja kako bi primio terapije.

Onda je shvatio da mora da se vrati u školu, ili da uzme neplaćeno. Ali, nije mogao da radi, jer je hemoterapiju trebalo da prima do oktobra, a nije mogao ni da priušti sebi neplaćeno odsustvo.

- Bio sam zaista uplašen. Hemoterapija te poremeti. Pitao sam se kako ću uspeti da ustajem u 5 ujutru svako jutro? Kako ću podnositi sve neželjene efekte među učenicima? Šta ću raditi ako im prenesem grip? - priča Gudman za BBC.

Rešenje za njegov problem krilo se u školskom sistemu Floride - tamo je moguće da se profesori menjaju među sobom za bolovanje, ili, kao što je to bilo u Gudmanovom slučaju, doniraju svoje dane!

- Zatražio sam pomoć. Nisam očekivao da ću je dobiti u ovim vremenima - priča profesor.

Napisao je objavu na Fejsbuku:

Gudman se iznenadio kada je shvatio da je za 4 dana već dovoljno profesora doniralo svoje dane njemu, tako da je mogao da izostane do kraja hemoterapije. Saznao je da su mu donirali oko 100 dana!

- Začudilo me je kako se sve brzo desilo. Ali me to ne čudi od profesora. Profesori uvek daju - to je profesija davanja. Mogli su da unovče te dane u penziji - zapravo su mi dali deo svojih penzija da ozdravim. Kada ti stotine ljudi pokaže ljubav, to je iskustvo koje menja život.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.