KOZMETIČKI SALON JOJ JE BIO PARAVAN: Ova devojka je bila VOĐA ozbiljne kriminalne grupe!
Foto: Facebook printscreen

žena bos

KOZMETIČKI SALON JOJ JE BIO PARAVAN: Ova devojka je bila VOĐA ozbiljne kriminalne grupe!

Uspešna poslovna žena koja je napravila biznis na solarijumima, u pozadini je vrtela gomile i gomile ‘prljavog’ novca.

Objavljeno:

Lijen Dafin (31), njen otac Brajan (66) i 19-godišnji Džordan Vitl jedne srede prošle godine naručivali su ručak u pabu u nekoj zabiti u Velsu kad su unutra upali policajci i sve ih uhapsili, piše Vice.

Celo susedstvo je bilo u šoku. Svi su šuškali među sobom kako su sumnjali da s trojkom nešto nije u redu. Ali, svakako se može reći da takvo oduševljenje uspavani gradić Lanrug nije nikada doživeo.

Otkriveno je da je Lijen bila glava tajne bande koja je u Čorliju preprodavala drogu. Tokom godina posao je cvetao, a ona je postala toliko moćna da je počela misliti da je nedodirljiva. To ju je i stajalo glave.

- Ovo je prvi slučaj da ćerka vodi posao u kojemu je podređeni njen otac. Zanimljivo je da su ispod nje sve redom bili muškarci, što u dilerskom svetu svakako nije uobičajeno - rekli su iz policije.

Takođe, retko je zabeleženo da je ženska osoba vođa organizovane kriminalne grupe.

Ponekad je saučesnica devojka ili žena od vođe, ali nikad ona nije šef. Ovaj slučaj je zbog toga posebno zanimljiv.

Njen kozmetički salon imena Kosmopolitan, obojen u neonsku ružičastu i zelenu boju, bio je odličan paravan za njena nedela. Uspešna poslovna žena ružičaste kose koja je napravila biznis na solarijumima, u pozadini je vrtela gomile i gomile ‘prljavog’ novca.

- U salonu se prao novac. Nije tačno poznato koliko je dugo radila mutne poslove, ali je policija sigurna da je u poslednjih 15 meseci njena banda prodala četiri kilograma kokaina, ulične vrednosti oko 200.000 funti i šest kilograma marihuane, vrednosti oko 60.000 funti.

Volela je i da troši
Volela je i da troši foto: Facebook printscreen

Dafin se pravila da joj sa salonom odlično ide pa nije krila kad je kupila luksuzni Rendž Rover. Poznanici su se čudili kako joj je tako dobro krenulo, ali niko nije sumnjao u posao s drogom.

Iako policija kaže da je nemoguće da baš niko od klijenata nije posumnjao u to da se u pozadini salona diluje, oni svi to poriču.

- Bila je izuzetno pristojna i draga devojka - za Dafin kaže komšinica iz ulice.

Njene klijente je najviše zabrinulo što su neki imali pretplatu pa pretpostavljaju da neće dobiti novac nazad.

- Ne mogu da verujem za šta je bila sposobna. Nikad ne bih posumnjala. Meni je jako pomagala oko psorijaze. Kod nje je bilo sve dosta opušteno, nije imala ni bravu na vratima, ali Lijen je bila jako prijateljski nastrojena. Pomalo ekscentrična. Imala je svoj stil i odlično ga je furala - ispričala je jedna klijentkinja.

Ta esktrovertiranost ju je i razotkrila jer je takva teško mogla proći ispod radara, posebno u tako maloj sredini.

Istetovirana po celom telu, u šorciću i topu, ponekad je imala rozu, ponekad belu kosu, stalno je menjala izgled, i uvek je pravila balone od žvake. Primetili bi je s kilometra udaljenosti.

Dafin i Vitl
Dafin i Vitl foto: Facebook printscreen

Bila je i jako aktivna na stranici salona koju je vodila na Fejsbuku. Neki su je zbog svega obožavali, a nekima je bila trn u oku.

Policajci koji su radili na slučaju kažu da je, uprkos svome imidžu, Dafin bila neverovatno normalna i realna osoba, nimalo nalik narko bosovima o kakvima čitamo.

Osim oca i mladića Vitla, koji nije imao porodicu, u bandi su bila još dvojica 50-godišnjaka koji su izvršavali sva njena naređenja i dostavljali su pošiljke klijentima. Dafin je bila mozak i nije se bavila prljavim poslovima.

Zanimljivo je da kad je trojac pao, Dafin je na putu do stanice čak ćaskala s policijskim službenicima koji su je uhapsili, ispričali su kasnije. Kao da su došli na masažu u njen salon.

Pričala je sitnice iz života, kako se bavi plesom. Policijski službenik kaže da je bila najviše zabrinuta zbog hapšenja svog oca, za sebe ju nije bilo briga.

- Ona je prava tatina curica. On joj je očito sve u životu. Zamolila nas je da ga pripazimo jer ima problema sa zdravljem. Tražila nas je da svakako pazimo da sa sobom ponese lekove.

Dafin je tad smeštena u pritvor, a nedavno je osuđena na osam godina zatvora. Njen otac je dobio šest godina, a Vitl 3 i po.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/100posto.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.