ANDREA JE GODINAMA ČEKALA DA ZATRUDNI, PA DOBILA BLIZANCE: Čim je videla lice dečaka znala je da NEŠTO NE VALJA!
Foto: Profimedia

strašno!

ANDREA JE GODINAMA ČEKALA DA ZATRUDNI, PA DOBILA BLIZANCE: Čim je videla lice dečaka znala je da NEŠTO NE VALJA!

Išla sam na veštačku oplodnju nakon godina neuspešnih pokušaja trudnoće, a kada smo saznali da čekamo blizance bili smo van sebe od sreće

Objavljeno:

– Kada sam čula da nosim blizance bila sam van sebe od sreće. Devojčica je rođena bez ikakvih problema a onda sam videla dečaka i znala da nešto nije u redu – kaže Andrea.

Osmogodišnji Gabrijel Strinta Elijas iz Brazila boluje od genetskog poremećaja po imenu Tričers Kolinsov sindrom, usled koga mu se tkivo i kosti na licu nepravilno razvijaju. Do danas je prošao preko 21 operaciju, a prvu je imao sa svega par nedelja starosti.

Gabrijel inače ima sestru bliznakinju, Marinu, koja ne boluje od Tričers Kolinsonovog sindroma, a ima i mlađeg brata, Emanuela (5). Gabrijel zbog svoje bolesti ima problema sa disanjem, jelom, slušanjem i govorom.

– Bori se od rtrenutka kada se rodio a pobeđuje samo zbog svoje sjajne ličnosti – kaže Gabrijelova mama Andrea (35), po zanimanju socijalna radnica, kaže da bitke dobija zahvaljujući svojoj sjajnoj ličnosti.

– Toliko smo ga dugo čekali, godinama. Išla sam na veštačku oplodnju nakon godina neuspešnih pokušaja trudnoće, a kada smo saznali da čekamo blizance bili smo van sebe od sreće.

A onda su se rodili i odmah sam videla da je Gabrijel drugačiji. Marina je posle tri nedelje puštena iz bolnice, a Gabrijel je ostao jer nisam mogla da ga dojim. Iz bolnice je izašao tek sa sedam meseci – kaže Andrea, dodajući Gabrijel ne dozvoljava da ga bolest spreči u bilo čemu.

– On pliva, vozi bicikl, trči, trenira kung-fu, uči engleski jezik i ne vidi razliku između sebe i ostale dece. Naravno, ima zadirkivanja i ružnih reči na njegov račun ali on to ignoriše – kaže Andrea. A Gabrijel je nedavno i pozirao za kalendar za 2018. godinu gde je svaki mesec posvećen jednom detetu borcu – i to potpuno zasluženo.

BONUS VIDEO

(Espreso.co.rs/Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.