OTIŠLA JE NA SEMINAR, PA PO POVRATKU ZATRUDNELA: Pomozite mi, ne znam ko je OTAC mog deteta!
Foto: Profimedia

draga saveta

OTIŠLA JE NA SEMINAR, PA PO POVRATKU ZATRUDNELA: Pomozite mi, ne znam ko je OTAC mog deteta!

" Osećam se užasno krivom i ne znam šta da učinim, moj je dečko sjajan..."

Objavljeno:

Kolumnistkinja britanskog "Sana" u rubrici "Draga Deidre" susrela se sa zanimljivom životnom dilemom.

Čitateljka joj je pisala:

- Draga Deidre, imala sam seks za jednu noć i ostala sam trudna. Imam dečka, a muškarac s kojim sam imala seks i ja nismo u kontaktu.

Imam 26 godina i sve se dogodilo tokom vikend seminara u jednom hotelu van grada. Iza mene je nekoliko zaista loših meseci, mama mi je bolesna i s dečkom se stalno svađam i raskidam, tako da mi je ovo putovanje dobro došlo. Kolege i ja uživali smo na bazenu i u spa centru uveče.

Prvo veče sam primetila muškarca koji je sedeo za barom, gledao i smešio mi se. Drugo veče mi je prišao, malo smo popričali i zadržali se u razgovoru nakon što su nam kolege otišli na spavanje. Soba mu je bila blizu moje i na povratku me pozvao kod sebe na kafu.

Bio je dobar, pristojan, bilo mi je malo hladno i bila sam mrvicu pripita. Brzo smo završili u krevetu i imali smo seks. Bilo mi je lepo i uživala sam i vratila sam se u svoju sobu oko četiri ujutro. Rano smo otišli iz hotela i, da budem iskrena, nisam uopšte pomislila više na njega. Bilo nam je lipo, u glavi sam si rekla to je "one night stand" i to je bilo to.

Prevarila je dečka na seminaru
Prevarila je dečka na seminaru foto: Thinkstock

Sledeće nedelje sam se pomirila s dečkom i sve je nekako krenulo dobro. Sada sam trudna četiri meseca, otkrila sam to pre deset dana. Menstruacije su mi inače neredovne i nije neobično da mi jedna izostane. Tek kada sam jedno jutro povratila, upalio mi se alarm. Moj "dečko za jednu noć" je stariji od mene dosta, negde je u četrdesetima. Ne znam kako se preziva, gde živi i gde radi. Znam mu samo ime, a ono je jako uobičajeno.

Osećam se užasno krivom i ne znam šta da učinim. Moj je dečko sjajan, kaže da će me podržati i da se ne brinem za finansije i jako se veseli očinstvu. Ima 29 godina. Ne mogu se suočiti stime da mu priznam kako razmišljam o tome da možda on nije otac. Bilo bi mi užasno da ostanem samohrana majka koja ne zna ko je otac njenog deteta.

DEIDRE ODGOVARA:

- Morate dobro da razmislite o svom životu i to morate da učinite odmah. Želite li zaista to dete? Ako želite, onda je najbolji praktični savet koji vam mogu dati da prihvatite da je velika šansa da je vaš dečko otac, naravno, pod pretpostavkom da ste s njim u to doba uopšte imali odnose. Brižni roditelji koji jetetu pruže topli dom i ljubav znače puno više od puke biologije. Ali to bi značilo da je vaša veza snažna i da možete čuvati tajnu celi život.

Bilo bi jako okrutno reći istinu nakon nekog vremena ili puno godina. Ako želite dete, ali niste imali odnose s dečkom u doba kada ste ostali trudni, shvatiće i sam nakon nekog vremena, pa je u tom slučaju najbolje da budete iskreni i kažete mu sada.

Neki su muškarci velikog srca i imaju dovoljno ljubavi da podižu dete drugog muškarca. Ali ako imate dileme, trebalo bis sada da razgovarate s dečkom o tome da li uopšte da nastavite trudnoću.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.