EVO KAKO DOĆI DO USPEHA I NOVCA: Ovo su 7 zakona koji će vas iznenaditi i PROMENITI vaš život!
Foto: Printscreen/youtube

primena duhovnih zakona

EVO KAKO DOĆI DO USPEHA I NOVCA: Ovo su 7 zakona koji će vas iznenaditi i PROMENITI vaš život!

Svako od nas je božanstvo u nekom prerušenom obliku, a bogovi i boginje koji u nama obitavaju traže da se u potpunosti izraze

Objavljeno:

Upoznavanje i primena duhovnih zakona dovodi nas u sklad s prirodom i mi stvaramo oslobođeni briga, radosno i s ljubavlju. Postoji mnogo viđenja uspeha, a materijalna dobra su samo jedno od njih.

Osim toga, uspeh je putovanje, a ne odredište. Materijalno obilje, u svim vidovima, je činilac koji to putovanje može učiniti prijatnim. Ali, uspeh isto tako obuhvara i dobro zdravlje i energiju te volju za životom, odnose s drugima koji nas usrećuju, stvaralačku slobodu, emotivnu i psihološku stabilnost, osećanje zadovoljstva i smirenost.

Ipak,čak i kada smo ispunjeni svim ovim doživljajima, ostaćemo neostvareni ako u sebi ne gajimo seme božanskog.

U stvari, svako od nas je božanstvo u nekom prerušenom obliku, a bogovi i boginje koji u nama obitavaju traže da se u potpunosti izraze. Istinski uspeh je, dakle, doživljavanje čudesnog. On znači da se ono božansko u nama razvilo. Uspeh je osećanje božanskog kud god krenuli, u što god pogledali – oči deteta, lepotu cveta, let ptice. Kada počnemo doživljavati život kao čudesno iskazivanje božanskog i to ne samo povremeno nego sve vreme, onda ćemo shvatiti pravo značenje reči uspeh.

1. Zakon čistog potencijala

Izvor svakog stvaranja je čista svest, čist potencijal koji teži svom izrazu od neiskazanog ka iskazanom. I kada shvatimo da je naše istinsko Ja u stvari Ja čistog potencijala, svrstavamo se usporedo sa svim što postoji u svemiru

PRIMENA ZAKONA ČISTOG POTENCIJALA

Ja ću zakon čistog potencijala početi aktivno da primenjivati ​​tako što ću se obavezati poduzimanju sledećih koraka:

1. Stupit ću u vezu s poljem čistog potencijala tako što ću svakog dana odvojiti vreme za šutnju, vreme da jednostavno budem. Isto tako provest ću u tihoj meditaciji najmanje dva puta na dan po približno trideset minuta, izjutra i navečer.

2. Svakog dana ću posvetiti određeno vreme za povezivanje s prirodom i na taj način se u tišini podsećati na njenu poruku koju saopštava svako živo biće. Sedeću i šuteći posmatrati zalazak sunca, ili slušati šuštanje mora ili reke, ili ću samo mirisati jedan cvet. U zanosu svoje vlastite šutnje i u povezivanju s prirodom uživat ću u pulsiranju života iz beskrajnih daljina, uživat ću u polju čistog potencijala i nesputane kreativnosti.

3. Primenjivat ću uzdržavanje od procenjivanja. Počet ću dan izjavom: “Danas neću procenjivati ništa što se dogodi”. I tokom cijelog dana podsećat ću sebe da ne procenjujem.

2. Zakon davanja

Svemir deluje na osnovama dinamičke razmene – davanje i primanje su različiti vidovi tokova energije u svemiru. A u našoj spremnosti da damo ono što tražimo, naš je doprinos obilju svemira koji kruži kroz naše živote.

PRIMENA ZAKONA DAVANJA

Ja ću zakon davanja primeniti tako što ću se obavezati raditi sledeće:

1. Bilo gde da idem i bilo koga da susretnem, nešto ću pokloniti. Taj poklon može biti lepa reč, cvet ili molitva. Već danas dat ću nešto svakome s kim dođem u dodir, čime ću pokrenuti tok radosti, bogatstva i obilja u svom životu i u životu drugih.

2. Već danas ću sa zahvalnošću primiti sve darove koje mi život pruža. Primit ću darove prirode: sunce, glasove ptica, prolećni pljusak ili prvi zimski sneg. Primit ću s otvorenošću darove drugih – materijalna dobra, novac, lepu reč ili molitvu.

3. Obavezat ću se da ono što ja posedujem neprestano kruži tako što ću davati i primati ono što je najdragocjenije u životu, a to su darovi pažnje, simpatije, poštovanja i ljubavi. Kad god nekoga susretnem, ja ću mu u sebi poželeti sreću, radost i smeh.

3. Zakon karme ili zakon uzroka i posledice

Sve što činimo proizvodi silu energije koja nam se vraća u istom obliku – što smo posejali to žanjemo. I kada se opredelimo za dela koja donose sreću i uspeh drugima, plod naše karme je sreća i uspeh. Karma je večno potvrđivanje ljudske slobode. Naše misli, naše reči, naša dela su niti one mreže kojom se sami obavijamo.

PRIMJENA ZAKONA KARME ILI UZROKA I POSLEDICA

Zakon karme ću staviti u delovanje tako što ću odlučiti postupati na sledeći način:

1. Danas ću biti svestan svedok svake odluke koju donesem. Time što ću biti svestan svedok, ja ću svaku od tih odluka uneti u svoje svesno shvaćanje. Znam da je najbolja priprema za ono što može naići u bilo kom trenutku u budućnosti, potpuna svest o sadašnjem trenutku.

2. Kad god učinim neki izbor, postavit ću sebi dva pitanja: “Kakve su posledice ovog mog izbora?” i “Hoće li će ovaj moj izbor doneti zadovoljstvo i sreću meni i onima na koje će ovaj izbor uticali?”

3. Zatražiću, zatim, savet od svog srca i rukovodit ću se porukom koju mi ono šalje u vidu prijatnog ili neprijatnog. Ako izbor donosi osećanje prijatnosti, ja ću ga bez razmišljanja prihvatiti. Ako postoji osećanje neprijatnog, ja ću sačekati i u sebi preispitati posledice mogućeg izbora. Taj glas i njegovo vođenje omogućit će mi da spontano donosim prave odluke, odluke koje su dobre i za mene i za one koji me okružuju.

4. Zakon najmanjeg napora

Ovaj zakon se zasniva na činjenici da inteligencija prirode deluje s beskrajnom lakoćom i oslobođena suvišnih napora. To je zakon najmanjeg delovanja, odsustva otpora. Zato je to princip sklada i ljubavi. Kada se tome naučimo od prirode, sve svoje želje ćemo moći lako ispuniti. Ako promatramo prirodu na delu, videt ćemo da se sve odvija uz najmanji mogući napor. Trava ne nastoji rasti – ona jednostavno raste. Riba ne nastoji plivati – ona jednostavno pliva. Cvijet ne nastoji cvjetati – on jednostavno cvjeta. Ptica ne nastoji leteti – ona jednostavno leti. To je deo njene prirode.

PRIMENA ZAKONA NAJMANJEG NAPORA

Ja ću zakon najmanjeg napora primenjivati ​​tako što ću se obavezati poduzimanju sledećih koraka:

1. Primenjivaću prihvaćanje. Danas ću prihvatati ljude, situacije, okolnosti i događaje onakve kakvi budu. Shvatit će da je ovaj trenutak onakav kakav treba biti i da je celi svemir onakav kakav treba biti. Neću se suprotstavljati celom svemiru tako što ću se suprotstavljati ovom trenutku. Moje prihvaćanje je potpuno i sveobuhvatno. Prihvatam stvari onakve kakve su ovog trenutka, a ne onakve kakve želim da budu.

2. Mojim prihvaćanjem stvari onakvima kakve jesu, preuzimam odgovornost za svoju situaciju i za događaje koji za mene predstavljaju problem. Znam da prihvaćanje odgovornosti znači da neću smatrati daje bilo ko ili bilo šta krivac za situaciju u kojoj se nalazim; za to neću okrivljavati ni sebe. Znam da je svaki problem u stvari prerušena nova mogućnost i da mi svest o ovom trenutku daje mogućnost da se tim trenutkom koristim kao potencijalnom prednošću.

3. Moja svest o trenutku danas će se izražavati i kroz nebranjenje. Odbacit ću potrebu da branim svoje stavove. Oslobodit će se potrebe da uveravam druge u ispravnost svojih stavova ili da ih privoljevam da ih prihvate. Nastojat ću ostvariti otvorenost za sve stavove, ne držeći se kruto ni jednog od njih.

5. Zakon namere i želje

U svakoj nameri i želji sadržan je mehanizam za njihovo ostvarivanje, jer namera i želja u polju čistog potencijala imaju beskrajnu moć organiziranja. I kada u plodno tlo čistog potencijala uvedemo nameru, mi beskrajnu moć organizacije stavljamo u svoju službu. Sve ono na što u životu usmerimo pažnju, postaje jače. Sve ono čemu uskratimo pozornost vene, raspada se, nestaje. Namera, s druge strane, daje poticaj pretvaranju energije i informacija u druge oblike. Namera organizira svoje ispunjenje.

PRIMENA ZAKONA NAMERE I ŽELJE

Primenjivaću zakon namere i želje ​​tako što ću se obavezati poduzimanju sledećih koraka:

1. Napraviću popis svojih želja. Taj popis nosiću stalno sa sobom. Pre nego što se upustim u šutnju i meditaciju, pogledaću taj popis. Spisak ću pogledati i navečer, pre nego što zaspim. Kada se izjutra probudim isto tako ću ga pogledati.

2. Sve te svoje popisane želje ja ću osloboditi i dozvoliti da one sazrevaju u utrobi stvaranja, s verom i kad mi se čini da sve ne ide kako ja želim, za to postoji razlog i u svemirskom planu za mene postoje rešenja koja su puno bolja od onih u mojim predviđanjima.

3. Stalno ću sebe podsećati da je potrebno održati svest o sadašnjem trenutku u svemu što činim. Neću dozvoliti da prepreke naruše moju pozornost koju posvećujem sadašnjem trenutku. Prihvatiću sadašnjost onakvom kakva je, a budućnost ću izražavati kroz svoje najdublje i najdraže namere i želje.

6. Zakon nevezivanja

U nevezivanju leži mudrost neizvesnosti. U mudrosti neizvesnosti leži sloboda u odnosu na prošlost, na poznato, jer je ono tamnica uvetovanosti prošlošću. A svojom spremnošću za iskoračenjem u nepoznato, u polje svih mogućnosti, mi se predajemo kreativnom umu koji usklađuje igru svemira. Zakon nevezivanja kaže da je, da bismo dobili bilo što u fizičkom svetu, pre svega je potrebno odbaciti svoju vezanost za taj predmet. To ne znači da se time odričemo namere da ostvarimo želju. Ne odričemo se ni namere ni želje. Mi se odričemo svoje vezanosti za ishod. To je vrlo delotvorna odluka. Onoga trenutka kada se odreknemo vezivanja za ishod, povezujući istovremeno usmerenu nameru s nevezivanjem, postići ćete ono što želimo.

PRIMENA ZAKONA NEVEZIVANJA

Ja ću zakon nevezivanja primenjivati ​​tako što ću se obvezati poduzimanju sledećih koraka:

1. Danas ću se obavezati na nevezivanje. Dozvoliću i sebi i onima oko mene da budu onakvi kakvi su. Neću kruto nametati svoje ideje o tome kako što treba biti. Neću na silu donositi rešenja za probleme i time stvarati nove probleme. U svemu ću sudjelovati aktivno, ali bez vezivanja.

2. Danas ću u sve uneti čimbenik neizvesnosti kao jedan od bitnih načina na koji doživljavam svet oko sebe. Ta moja spremnost da prihvatim neizvesnost omogućit će da iz zbrke, nereda i haosa, rešenja sama izrone. Što stvari izgledaju neizvjesnije, to ću se ja sigurnije osećati, jer je neizvesnost put ka slobodi. Nalazit vlastitu sigurnost u prihvaćanju mudrosti neizvesnosti.

3. Ući ću u polje svih mogućnosti očekujući sva ona uzbuđenja koja mogu nastati kada smo otvoreni za beskrajan niz ponuđenih izbora. Kad jednom uđem u to polje, sve radosti, iskustva, čari i tajne života bit će moji.

7. Zakon dharme ili životnog cilja

Svako ima neki životni cilj. Izuzetan cilj ili poseban dar da daruje druge. Kada taj poseban dar povežemo sa služenjem drugima, osetit ćemo zanos i polet vlastitog duha, što je najviši cilj, onaj koji stoji iznad svih ciljeva. Dok radiš, ti si flauta kroz čije srce se šapat vetrova pretvara u muziku.

A što tek znači raditi s ljubavlju? To znači tkati platno nitima izvučenim iz srca, kao da će se tebi najvoljenija osoba zagrnuti tom tkaninom. Zakon dharme kaže da smo se mi ostvarili u fizičkom obliku da bismo ispunili neku svrhu ili cilj.

PRIMJENA ZAKONA DHARME ILI ŽIVOTNOG CILJA

Ja ću zakon dharme primenjivati ​​tako što ću se obavezati poduzimanju sljedećih koraka:

1. Danas ću se s ljubavlju odnositi prema Bogu ili Božici koji duboko, u mojoj duši, leže u zametku. S pažnjom ću osluškivati ​​duh koji je u meni i koji pokreće moje telo i moj um. Probudit ću svoja osećanja kako bi doživela taj duboki mir u mome srcu. Svest o beskrajnom večnom Biću unosit će u sve doživljaje koji imaju vremensku granicu.

2. Napraviću popis svojih posebnih darova. Zatim ću napraviti popis svega u čemu uživam dok izražavam te posebne darove. Dok izražavam te posebne darove i služim čovečanstvu, ja gubim pojam o vremenu i stvaram obilje u svom životu i životima drugih.

3. Svakog dana ću se upitati: “Kako mogu služiti?” i “Kako mogu pomoći?” Odgovori na ova pitanja omogućit mi da pomažem bližnjima s ljubavlju.

BONUS VIDEO

(Espreso.co.rs/atma.hr / Deepak Chopra)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.