UKRALI SKUP AUTO ZA MANJE OD MINUT: Koristili su neverovatnu tehniku - ovo se može desiti i vama! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

budite oprezni

UKRALI SKUP AUTO ZA MANJE OD MINUT: Koristili su neverovatnu tehniku - ovo se može desiti i vama! (VIDEO)

"Tako su brzi. Ne bi smelo biti toliko jednostavno da se ukrade tako skupi auto "

Objavljeno:

Džejson Lang, 49-godišnjak iz Mančestera, spavao je u svom domu, a ujutro kada je kretao na posao, shvatio je da mu nema automobila.

Mislio je da ga je ostavio na poslu.

- Ali onda sam malo razmislio i shvatio kako sam se njime vratio kući - kaže trgovac nekretninama koji je tada odlučio pogledati snimak nadzorne kamere koje su mu otkrile da je njegov skupoceni automobil ukraden.

Na videu se vidi kako provalnici koriste tehniku releja – kod automobila s elektronskim otključavanjem i paljenjem provalnici uz pomoć jednostavne spravice koja se može nabaviti na internetu pojačaju signal ključa i tako otključaju vrata. Ostaje samo da pristisnu dugme za paljenje.

Jedan od provalnika stajao je pored Tojote vredne 30.000 funti , s odašiljačem, dok je drugi mahao pojačalom u blizini doma. Kad su otključali auto, jednostavno su se odvezli, prenosi Mirror.

- Čuo sam o toj tehnici, ali ključ je bio barem pet metara dalje od auta, morali su imati snažan odašiljač, nisam mogao da verujem -rekao je Lang.

Sve je prijavio policiji i osiguravajućem društvu te tvrdi kako više ne veruje autima bez klasičnog ključa.

- Imao sam ga tek 12 meseci. Neverovatno kada vidite snimak. Tako su brzi. Ne bi smelo biti toliko jednostavno da se ukrade tako skupi auto - zaključuje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.