SNIMAK KOJI JE ZGROZIO JAVNOST: Konobar isterao BOLESNOG BESKUĆNIKA iz restorana brze hrane (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube

UŽAS

SNIMAK KOJI JE ZGROZIO JAVNOST: Konobar isterao BOLESNOG BESKUĆNIKA iz restorana brze hrane (VIDEO)

Prethodno ga je polio vodom

Objavljeno:

Iz "Dunkin' Donutsa", američkog lanca brze hrane poznatog po kafi i krofnama, objavili su da su otpustili jednog zaposlenog nakon što je na društvenim mrežama procureo video kako taj konobar na brutalan način iz lokala tera beskućnika.

Zaposleni je kofom vode polio muškaraca koji je odlučio da malo odspava na stolu u restoranu.

- Koliko sam ti puta rekao da ne spavaš ovde?! - urlao je zaposleni na muškarca nakon čega je krenuo s uvredama i pretnjama policijom.

Incident se dogodio u Njujorku, snimak je objavljen na Fejsbuku u nedelju uveče i za manje od dva dana pregledan je oko 2,6 miliona puta.

Američki mediji uskoro su otkrili identitet beskućnika. Njegovo ime je Džeremi Defrsnej, ima 25 godina, teško je bolestan i povremeno dolazi u "Dunkin' Donuts" kako bi se ugrejao i napunio telefon.

- Čak nisam ni spavao, nego samo malo spustio glavu na sto. Šokirao sam se kad me polio vodom, ali šta sam mogao da uradim? Uzeo sam stvari i otišao. Čovek očigledno ima nekih svojih problema i odlučio je da sav bes iskali na meni - rekao je Defrsnej za Syracuse.com dodavši da boluje od šizofrenije, te da luta ulicama još od srednje škole. Čuje se samo s majkom i zato puni telefon svake večeri..

Od trenutka kada je video postao viralan, mnogo ljudi je pružilo podršku Defrsneju. Ispred "Dunkin' Donuts" grupa aktivista je protestvovala, ali i organizovala kampanju za pomoć nesrećnom 25-godišnjaku. Za manje od dva dana prikupljeno je oko 6.000 dolara.

Kimberli Volak, vlasnik franšize "Dunkin' Donuts", takođe je zgrožen zbog incidenta u restoranu.

- Snimak je izrazito uznemirujuć. Ovo ne samo da krši naša pisana pravila, već je potpuno suprotno osnovnim vrednostima naše organizacije. Kontaktiraćemo gospodina s videa i izviniti mu se zbog negativnog iskustva - rekao je Volak dodavši da će njegovi radnici morati da prođu kroz kurs 'kako se odnositi prema bekućnicima'.

BONUS VIDEO: KONAČNO DA VIDIMO KAKO PLIVA KONJ U BAZENU! Sjajan plivač, odlično savladao tehniku! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.