NA DAN SVOG VENČANJA BILA SAM DEVICA! Ovo je ispovest žene koja se čuvala za brak, a zatim doživela razočaranje
Foto: Pixabay

nesvakidašnji izbor

NA DAN SVOG VENČANJA BILA SAM DEVICA! Ovo je ispovest žene koja se čuvala za brak, a zatim doživela razočaranje

"Naučena sam da moje telo pripada bogu, prvo i najviše, a zatim jednog dana pripadaće mom mužu"

Objavljeno: 09:08h

Keri Saum je autorka koja je napisala ispovest o svom nesvakidašnjem životnom izboru - rešila je da ne stupa u seksualne odnose pre braka.

Međutim, njeno iskustvo je zapravo bilo užasno.

- Daleke 1993. s nežnih 14 godina sam dala zavet. Obećala sam da neću imati seks do moje prve bračne noći i da ću pronaći muškarca koji će poštovati to moje obećanje. Naučena sam da moje telo pripada bogu, prvo i najviše, a zatim jednog dana pripadaće mom mužu. A zatim će pripadati mojim bebama (bez sumnje dece će biti). Ni u jednom trenu nisam dobila poruku da moje telo pripada meni - piše ona.

Njena priča u kojoj objašnjava kako je odgajana u 'čistoći' i kako joj je ta ista 'čistoća' donela probleme u nekom trenutku života svakako je šokantna.

- Bila sam duboko uvučena u kulturu čistoće, kao i moja starija braća i svi naši prijatelji. Roditelji su bili posvećeni evangelički hrišćani, a sva naša seksualna edukacija vrtela se oko učenja isključivo o apstinenciji, kao i o pripremama da postanem supruga i majka. Moji roditelji su otvoreno govorili o seksu kod kuće, objasnili su detalje odnosa i objasnili kako to nije ništa sramotno, sve dok se događa unutar bračnih granica - napisala je Keri.

Rečeno joj je vrlo otvoreno da je seks van braka nešto najgore što mlada žena može da uradi. Nikada nije niti pomislila o seksu pre nego se uda. U taj zavet čistoće regrutovala je i svoje prijateljice. Kao i sebi i njima je kupila srebrne prstene (ako si nisu mogle priuštiti) da ga nose na desnom prstenjaku kao simbol svog obećanja.

- Na dan svog venčanja bila sam 28-godišnja devica. To nije bila samo formalnost. Kad smo se prijavili u naš luksuzan hotel, osećala sam kao da tom lepom čoveku, mom vitezu na belom konju, najdragoceniji i poseban dar od mene. Bila sam ponosna. Uspela sam. Nosila sam svoj prsten kao ratno ordenje. A posle, osetila sam prazninu. Devičanstvo je bilo stup moje ličnostii, a u nekoliko sekundi nestalo je zauvek - opisala je Keri.

Kaže kako su ona i muž i dalje uživali u super seksu. Naravno, kako je rekla nije ga imala ni s čim uporediti pa ne može biti sigurna. Njeno iskustvo je pozitivno jer seks im je uvek ostao večan izvor povezanosti i zadovoljstva.

- Ali to nije norma kod ljudi koji su indoktrinirani kulturom čistoće. Još kao devojčice ispire im se mozak da je sve što se tiče seksa grešno. Zatim se očekuje da pritisnu zamišljeni prekidač u glavi i postanu boginje seksa u svojoj prvoj bračnoj noći. Možete zamisliti kako dobro prolaze i ta noć i ostali seksualni kontakti za te žene. Ali nema veze, jer naša tela ne pripadaju nama. Važne su samo potrebe i želje naših muževa. njihov usjeh, njihov ego, njihovo zadovoljstvo, njihovi orgazmi. Trebala mi je cela decenija da preokrenem mišljenje kako pripadam svom mužu - ispričala je Keri.

Ilustracija
Ilustracija foto: Shutterstock

Učenja kojima su oboje bili izloženi idu otprilike da se ženu obeshrabruje da odbija seks, bez nekog svetog razloga.

- Kad je moj muž hteo seks, oboje smo delili mišljenje da smo duhovno jedno, moje odbijanje bez dobrog razloga jednostavno nije bilo prihvatljivo. Ali samo moje odbijanje - on je mene mogao da odbije kada god je to hteo. Neverovatna sramota i strah koji su pali na plodno tlo kulture čistoće izolovali su me od mojih vršnjaka, podčinili me mom mužu, ukrali mi autonomiju i odsekli me od božanske povezanosti. Pretresala sam svoju seksualnost, autonomiju i brak na terapiji poslednjih 10 godina. Gledam svoju devojčicu u oči i govorim joj reči za koje sam željela da se govore meni. "Ti si puna svetla. Poštujem te. Tvoje telo i tvoje želje su samo tvoje. Ti si dostojna ljubavi i slobode. Pripadaš samoj sebi. Svet je tu da ga istražiš. Potpuno si vredna ljubavi baš takva kakva jesi. Time što to radim s ćerkom osećam da svaki put malo više zacelim, vratim se u vlastito telo, izađem iz srama i nazovem samu sebe domom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/100posto.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.