U NAJTEŽIM ŽIVOTNIM TRENUCIMA: Objavila je FOTOGRAFIJE koje mogu VAŠEM DETETU da SPASU ŽIVOT! (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook

majka je bila prestravljena

U NAJTEŽIM ŽIVOTNIM TRENUCIMA: Objavila je FOTOGRAFIJE koje mogu VAŠEM DETETU da SPASU ŽIVOT! (FOTO)

Dobio je visoku temperaturu, ali mu je bilo mnogo bolje dok majka nije primetila tačkice

Objavljeno:

Jedna majka je podelila fotografije svoje obolele bebe kako bi upozorila druge roditelje na opasnosti meningitisa. Mali Ešli Džej Gretoreks hitno je prevezen u bolnicu zbog visoke temperature i neobičnog osipa.

Njegova mama Anabela Henslou (26) bila je prestravljena kada su crvene tačkice počele da se šire po njegovom malom telu. Posle brojnih analiza, otkriveno je da dečak ima meningitis i septikemiju, bakteriju koja se razmnožava u krvi, što je objašnjavalo čudnovat i agresivan osip.

U seriji fotografija koje je objavila na svojoj Fejsbuk stranici, prikazala je sve posledice ove opake bolesti i osipa koji se za 24 časa od par tačkica proširio po čitavom telu njenog mališana.

„Ovo je okrutna bolest i ne prođe dan da ne pomislimo na najgore. Ne bih ovo poželela nijednom detetu“, ispričala je majka za Miror.

Dobio je visoku temperaturu, ali mu je bilo mnogo bolje dok nisam primetila tačkice koje su se za manje od 24 časa proširile neviđenom brzinom“, napisala je Anabela. Lekari su bili zbunjeni jer su primetili netipičan osip na mališanu i rekli su da se pripremi na najgore, ali se Ešli na sreću brzo oporavio.

Simptomi meningitisa i septikemije uključuju povraćanje, mučnine, groznicu, temperaturu, glavobolju i hladne ruke i noge, ukočenost vrata. Jedan od prvih simptoma koji je pobudio sumnju da je nešto veoma ozbiljno je namreškani osip, koji se isprva javlja kao malo crvenilo, koje se potom pretvara u ljubičaste izbočine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Miror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.