REPER IZBAČEN IZ RIJALITIJA NAKON BESA JAVNOSTI: Pozvali su ga u program, iako je bio osuđen za TRGOVINU ŽENAMA!
Foto: Youtube printscreen

RIJALITI SKANDAL

REPER IZBAČEN IZ RIJALITIJA NAKON BESA JAVNOSTI: Pozvali su ga u program, iako je bio osuđen za TRGOVINU ŽENAMA!

Ni u Bugarskoj rijaliti programi nisu ništa manje skandalozni

Objavljeno: 12:35h

Da nisu samo srpski rijaliti programi skandalozni, pokazuje slučaj repera Ivana Glavčeva, koji je do nedavno bio učesnik bugarskog "Velikog brata".

Glavčev, čije je umetničko ime Vanko 1, osuđivan je za trgovinu ljudima i dečiju prostituciju. Nakon protesta aktivista za prava žena u Bugarskoj, on je napustio rijaliti šou.

Njegovo učešće u najvećem programu tog tipa u Bugarskoj prvo nije izazvalo nikakvu pažnju, dok gledaoci konačno nisu uložili više žalbi zbog njegovog pojavljivanja. Problem je što je Glavčev 2003. godine pritvoren zbog drogiranja 10 žena i jedne maloletnice, koje je kasnije prodao u ljudsko roblje u Evropi.

Nova tv, koja emituje jako gledani "Veliki brat", saopštila je da je Vanko šou napustio iz "ličnih razloga", ali su naglasili da će sledeći put biti pažljiviji u selekciji takmičara.

- U svetlu žalbi koje smo dobili, naša kompanija će revidirati kriterijume za selekciju učesnika programa, pošto su zločini takmičara jako ozbiljni, kompanija neće više takve takmičare birati za program - rekli su za "Gardijan".

Glavčev je zbog svojih zločina osuđen na 12 godina, ali mu je kazna smanjena na 3 godine nakon skandaloznog prihvatanja žalbe suda, u koji je, prema navodima "Gardijana", bilo i korupcije.

Reper je izbačen iz rijaliti programa nakon što je grupa za ženska prava "Ne si sama" (Nisi sama) objavila otvoreno pismo osuđujući njegovo učešće. I tokom boravka u rijalitiju, imao je šovinističke izjave, poput one da ne vidi ništa loše u tome da žene budu podređene muškarcima.

- Kao neko ko je preživeo trgovinu ljudima, lično me je pogodilo sve. Nadam se da je naše pismo dovelo do toga da Vanko 1 bude izbačen - rekla je Galina Lačeva, članica "Ne si sama".

Ona je dodala da umesto da se žrtvama daje vreme u medijima, dobijaju ga nasilnici.

Betina Zoteva, članica bugarskog Veća za elektronske medije, rekla je da učešće osuđivanog repera prikazuje sliku bugarskih medija.

- Problem je celo bugarsko društvo, porodice i deca koji gledaju rijaliti. Iako on ima pravo da se pojavi u šou, to je odraz lošeg ukusa. Postao je trend da se pozivaju kriminalci, bugarski novinari posmatraju kao dostignuće - rekla je ona.

Bugarska je jedna od najproblematičnijih zemalja EU kada je reč o trgovini ljudima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Theguardian.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.