SLEPI PAS IMA POMOĆNIKA, TAKOĐE PSA! Snimak koji će vas oduševiti! Još jedan dokaz da je PAS ČOVEKOV SPAS (VIDEO)
Foto: Printscreen

PRESLATKI SU!

SLEPI PAS IMA POMOĆNIKA, TAKOĐE PSA! Snimak koji će vas oduševiti! Još jedan dokaz da je PAS ČOVEKOV SPAS (VIDEO)

Nebočni par koji će vas rastopiti

Objavljeno:

U mnogo slučajeva pas znači spasa! Ljudima prvenstveno. A šta kada je njima potrebna pomoć?

Snimci slepog psa koji silazi niz stepenice sa svojim vlastitim službenim psom deli se i zagreva srce hiljada. Ovaj neobični par je snimljen zajedno u hotelu u Kuezon Citi-u, na Filipinima, gde je "službeni" pas strpljivo vodio slepog drugara niz strme korake. Zlatni retriver (Đumbir), ide korak po korak i navodi slepog Kavalier King Charles spaniel - a, Kimči, pokazujući poverenje i vezu koju su dva psa izgradili zajedno. Pogledaj:

Đumbir i Kimči često su pozvani da pruže emotivnu podršku bolničkim pacijentima, stresnim učenicima i zaposlenima u kompaniji. Osoba koja je snimala pse rekla je: Kimči je tanak, čudan, slab, sa krhkom ušuškanim krznom i već slep. Kasnije ga je usvojila porodica sa "Zlatnim retriverom" zvanog Đinger, koji je sa njima sada skoro 13 godina. Od tada se razvila vrlo posebna veza između njih. Ta porodica koju čine Eric i Tea, koji imaju još jedanog zlatnog retrivera koji se zove T-Bone.

Objansili su otkud Kimči sa njima. Naime, oni su rekli da kada su u Manili videli da je Đinger odmah bio povezan sa Kimčijem kada su je videli u skloništu za spašavanje životinja. Tha je rekao:

Ginger je odbio sve ostale pse, dok nismo naišli na Kimči. Đumbar je po prvi put slučajno postao vodič Kimči. Eric i Tha su u početku navodili Ginger i Kimči da budu zajedno, da Kimči ne bi otišao, ali je Ginger prirodno počeo da vodi španjolca i strpljivo šeta pored. Danas par ne ide nigde jedan bez drugog. Servisni psi ili terapijski psi se često koriste za posete bolnicama, centrima za posebne potrebe i domovima za negu, kako bi se pomoglo onima kojima je to potrebno. Nedavno su ih koristili i za pružanje udobnosti u područjima katastrofe. Psi volonteri iz Saveza terapije pasa posetili su žrtve uragana Firence u istočnoj Severnoj Karolini, kako navodi Herald Sun. Margot Benet, jedan od dobrovoljaca, rekao je:

- Jedna od stvari na kojima su ovi psi tako dobri jeste pružanje podrške. Znaš, samo da budeš tu i da imaš nekog za ljubimca. To čini ljude srećnim. I ovi psi su obučeni da obavljaju ovakav posao jer su srećni što su sa ljudima. To im daje osećaj mira. Osiguravajuća kompanija Allstate Corp, počela je da koristi terapijske pse i volontere kako bi pružila podršku na svojim mobilnim sajtovima nakon što je pomogao ljudima koji su ovog leta lišeni požara u Kaliforniji. Portparol kompanije Justin Herdon je rekao:

Pronašli smo posle požara, što je zaista bilo emotivno iskustvo za mnoge porodice koje se vraćaju ni u čemu, da im psi budu terapije i pomoglo je. Iako su službeni psi više nego srećni što pomažu onima kojima je to potrebno, i njima treba pauza s vremena na vreme. U aprilu ove godine, dobrovoljci iz Canine Companions za nezavisnost uzeli su grupu dobro obučenih službenih pasa na terenskoj poseti Disnilandu i, kako se i očekivalo, fotografije su divne.

BONUS VIDEO:

MEDVED OTEO AUTO! Ne znaš ko se više uplašio - čovek ili životinja! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.