ĆERKA MILIONERA PREMINULA ZBOG SENDVIČA! Radnici u pekari napravili su KOBNU GREŠKU!
Foto: Facebook printscreen

UŽASNA SMRT

ĆERKA MILIONERA PREMINULA ZBOG SENDVIČA! Radnici u pekari napravili su KOBNU GREŠKU!

Nataša je kupila Pret a Manžer-ov sendvič s artičokom, maslinama i namazom u radnji na Hitrou pre nego se srušila na letu

Objavljeno:

Nataša Ednan Laperuz (15), ćerka engleskog milionera i tajkuna Nadima Ednan-Laperuza, osnivača firme "WOW tojs" (15) tragično je preminula zbog - sendviča!

Ona je na letu od Londona do Nice zadobila snažnu alergijsku reakciju na sendvič koji je kupila na aerodromu u Londonu.

Nataša je kupila Pret a Manžer-ov sendvič s artičokom, maslinama i namazom u radnji na Hitrou pre nego se srušila na letu.

Srednjoškolka iz Fulama pažljivo je proverila sastojke pre kupovine, ali ovog puta susam, na koji je ona alergična, nije bio naveden na deklaraciji jer je bio sastojak koji se pekao u samom pecivu.

Shvatila je da nešto nije u redu tek kad su se crvene fleke počele pojavljivati na njenoj koži, a tada joj je otac već ubrizgao prvu od dve injekcije koje uvek ima sa sobom u hitnom slučaju.

Ali, uprkos injekciji, devojka je počela da hiperventilira, pa su joj dali i drugu dozu. Devojci je ipak stalo srce pa je preminula u bolnici u Nici, piše Daily Mail.

Pokrenuta je istraga u Londonu tokom koje će se uzeti izjave porodice, menadžera radnje u kojoj je devojka kupila sendvič, ali i šefa sigurnosti britanskog lanca hrane u kojem je devojka kupila sendvič.

- Sada, kao tročlana porodica, moj sin, supruga i ja još se pokušavamo priviknuti na život bez naše voljene devojčice. To je svakodnevna bitka, horor, a bol je neopisiva. Sve što kažemo i uradimo je podsetnik da ona više nije s nama, njena prazna soba, školska uniforma koja visi u ormaru, njena putna torba za odmor u Nici koja nikada nije raspakovana. Nepodnošljivo je - rekao je otac Nadim.

Tokom istrage očekuje se kako će se ispitati treba li postrožiti deklaracije. Naime, veruje se kako je susam bio zapečen u pecivu, a ne kako je običaj da se pospe na vrh.

Susam je jedan od 14 alergena koji prema zakonima mora biti naveden na deklaracijama pakovane hrane. Međutim, rupe u zakonu nekim kompanijama omogućuju da ga u nekim situacijama ne moraju navesti, poput hrane koja je napravljena isti dan u kuhinji gde se ista prodaje.

Umesto deklaracije, natpisi na policama upozoravaju kupce da se kod osoblja raspitaju o potencijalnim alergenima u hrani.

Ako istraga utvrdi da je bilo problema u informacijama o alergiji moglo bi doći do civilnih tužbi.

Takođe, ispitaće se i osoblje Britiš Ervejsa oko akcija koje su preduzeli da spase život nesrećnoj devojci, kakvu su obuku prošli i kakvu opremu imaju za takve situacije.

Glasnogovornik Preta, radnje u kojoj je djevojka kupila sendvič rekao je:

- Duboko žalimo zbog Natašine tragične smrti i naše misli su s njenom porodicom i prijateljima. Alergije na hranu i kako prenosimo informacije o alergenima u našoj hrani shvatamo vrlo ozbiljno. Učestvovaćemo maksimalno u istrazi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.