OTAC JE SAOPŠTIO ĆERKI (4) DA ĆE IZGUBITI VID: Ona mu je rekla 5 reči koje će zauvek pamtiti! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

DIRLJIVO

OTAC JE SAOPŠTIO ĆERKI (4) DA ĆE IZGUBITI VID: Ona mu je rekla 5 reči koje će zauvek pamtiti! (VIDEO)

kad je Otomn imala samo četiri godine, njeni roditelji, Džejson i Endži Majls, dopustili su lekarima da potpuno uklone očne živce njihove ćerke

Objavljeno:

Rejčel Stefens i Otomn Majkls nisu obične članice srednjoškolskog benda.

Rejčel, koja je senior, svira udaraljke, a Otomn, brucoškinja, svira klarinet. Ali, jedna bez druge imale bi sasvim drugačije srednjoškolsko iskustvo. To je zato što je Otomn slepa.

Kada je imala samo 7 meseci, lekari su joj otkrili tumor na mozgu u blizini očnih živaca kojeg nije moguće operisati. S vremenom je tumor rastao. A kad je Otomn imala samo četiri godine, njeni roditelji, Džejson i Endži Majls, dopustili su lekarima da potpuno uklone očne živce njihove ćerke, zajedno s delovima tumora.

- Otomn, žao mi je što moramo ovo da učinimo. Nećeš više moći da vidiš - Džejson se seća da je rekao svojoj devojčici.

- U redu je tata - odgovorila je.

- Bog će videti za mene.

Njen odgovor bio je samo uvod u optimizam i radost kojom Otomn zrači danas.

- Uvek je imala ovakav fantastičan pogled na svet. Sva je pozitivna. Privlači ljude k sebi, privlači ih. - kaže Endži.

Nakon što je ove godine krenula u srednju školu, Otomn, koja pamti svet oko sebe i koristi štap za navigaciju školskim hodnicima, nadala se da će marširati u školskom bendu.

Dok je nastup na tribinama značio mirno stajanje s klarinetom u ruci, marširanje u bendu u poluvremenu na fudbalskom igralištu bio je izazov za Otomn. Neravna trava, u kombinaciji s koreografijom koju ne vidi, značilo je da su Otomnini snovi o marširanju u bendu izvan svake mašte.

Sve dok nije došla Rejčel Stefens. Ova 17-godišnjakinja veselila se svojoj seniorskoj godini u bendu, kada je neočekivano upoznala Otomn u kampu tokom leta.

Njih dve su odmah postale prijateljice, a kada je školska godina započela, Rejčel je nesebično odlučila da postane Otomnin vodič.

To je značilo odustajanje od svoje poslednje prilike za marš u bendu, a umesto toga biti Otomnine oči, tamo gde ona ne može da vidi.

To je vrsta nesebičnosti koja se retko može naći kod odraslih, a kamoli seniora u srednjoj školi. Ali prema Rejčelinoj j mami, Ejmi Braun, to nije čudno ako poznajete Rejčel i Otomn.

-To je upravo ono što bi Otomn učinila.To je tačno ono što bi Rejčel učinila. Mislim da su verojatno zato tako dobro kliknule.- kaže Ejmi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Magazin.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.