VELIKI SAN ČOVEČANSTVA POSTAJE JAVA: Ovaj Japanac je prvi OBIČNI ČOVEK koji će posetiti MESEC, a sa sobom će povesti i UMETNIKE! (VIDEO)
Foto: AP

budućnost je stigla

VELIKI SAN ČOVEČANSTVA POSTAJE JAVA: Ovaj Japanac je prvi OBIČNI ČOVEK koji će posetiti MESEC, a sa sobom će povesti i UMETNIKE! (VIDEO)

Misija, koja je planirana za 2023. godinu, biće prva poseta čoveka Mesecu od kada je NASA-ina letelica Apolo 17 izvršila revolucionarnu misiju 1972. godine

Objavljeno:

Kompanija Ilona Maska, "Spejs iks", otkirla je indetitet prvog putnika koji će u njihovoj letelici krenuti na put oko Meseca.

Japanski milijarder i modni tajkun Jusaku Maezava (42) je objavio:

- Izabrao sam da odem na Mesec!

On će na to putovanje otići pomoću Big Falcon rakete Maskove kompanije, koja je predstavljena 2016. godine.

Misija, koja je planirana za 2023. godinu, biće prva poseta čoveka Mesecu od kada je NASA-ina letelica Apolo 17 izvršila revolucionarnu misiju 1972. godine.

Kompanija je naglasila da da će ovaj let biti "važan korak ka tome da se i običnim ljudima ostvari san da putuju u svemir".

Maezava je i ranije postao poznat u medijima kada je za 110.5 miliona dolara kupio jednu sliku čuvenog Žan Mišela Baskijata na aukciji u Njujorku. On je obećao da će na ovo putovanje sa sobom povesti 6 do 8 umetnika sa svih strana sveta.

- Svi će biti zamoljeni da nešto stvore kada se vrate na Zemlju. Ova remek-dela će inspirisati sanjare među nama - rekao je Maezava.

Samo 24 osoba je posetilo Mesec - uglavnom su to bili astronomi, a neki su samo orbitirali oko satelita bez sletanja, kao što će to učiniti i Maezava.

Raketa kojom će putovati još uvek nije izgrađena, pa je Mask naglasio da misija još uvek nije 100% sigurna. Ipak, objavio je i kako će izgledati:

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.