Ovih 10 svetskih logotipa viđate svaki dan. Da li znate da sadrže skrivene poruke? (FOTO) (VIDEO)

kolektivno podsvesno

Ovih 10 svetskih logotipa viđate svaki dan. Da li znate da sadrže skrivene poruke? (FOTO) (VIDEO)

Čim ih ugledate, odmah vam je jasno o kojim proizvodima je reč. Međutim, postoji još nešto...
Objavljeno: 03.02.2016. 22:33h
Nailazite na njih na ulicama, pored autoputeva, u izlozima, na panoima i proizvodima koje označavaju. Čim ih ugledate, odmah znate o kojim proizvodima se radi. Da li ste, međutim, znali da ti prepoznatljivi logotipi sadrže skrivene poruke u sebi? Niste. Saznaćete!

15 kompanija čiji su logotipi totalni promašaji! (FOTO)

1. Sony VAIO

U imenu poznatog brenda Sonijevih laptopova, prva dva slova "V" i "A" predstvaljaju analogne simbole. Druga dva slova "I" i "O" stiliski su uobličeni tako da predstvljaju cifre binarnog sistema 1 i 0.2. Formula 1

U zavisnosti od kombinacije boja u kojima je odštampan, u logotipu F1 nekada je, na prvi pogled, uočljiviji broj "1" a nekada slovo "F".

YouTube printscreen


3. Northwest Airlines

Logo ove aviokompanije ima dve skrivene poruke. Dva slova "N" i "W" su spojena u jedno. Trougao u krugu predstvalja iglu kompasa koja pokazuje severozapad na kompasu4. Hope for African Children Initiative

Na prvi pogled, logo ove humanitarne organizacije ima obrise mape Afričkog kontinenta. Kada se malo zagledate, primetićete dva dečja lica okrenuta jedno drugom.

YouTube printscreen


5. Toblerone

Planina koja se na pakovanju poznate čokolade ispred logotipa sadrži jedan skriveni detalj. Pogledajte video da saznate koji!6. Spartan Golf Club

Ovaj logo je jedan od najhvaljenijih zbog genijalnosti kojom je osmišljen. Njegov izgled kombinuje dva simbola koji povezuju ime kluba i sport koji se u njemu igra.
 

Na prvi pogled, logo predstavlja spartanski šlem a, ustvari, predstavlja i golfera sa zamahnutim štapom.

Spartan Golf Club Logo from Arianna O'Malley on Vimeo.

7. Unilever

Ova ogromna korporacija proizvodi toliko različitih vrsta proizvoda da svi, na keca, ne mogu ni da se pobroje. Ipak, potrudili su se da većinu simbola svojih proizvoda ugrade u sovj logo.

YouTube printscreen


8. Amazon

Stelica sa logotipa Amazona pokazuje da u toj poznatoj internet prodavnici možete pazariti sve od A do Z! (Nećemo ulaziti u to da li bi srpski Amazon trebalo da se zove Amašon?)9. Sun Microsystems

Iako su neki pokušali da pronađu skrivenu svastiku u logotipu ove kompanije, u njemu je ispisano ime u svim pravcima.
 

10. Coca Cola

Ako bolje pogledate slovo "o", u njemu se može videti zastava Danske. Kada su to ustanovili, u marketingu kompanije su to povezali sa podatkom da su Danci najsrećniji ljudi na svetu, i organizovali promotivni događaj na aerodromu u Kopenhagenu gde su sa putnicima delili sreću dočekujući ih sa Koka-kolom.(Espreso.rs / Diply)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media