Devojku su izbacili iz škole zbog SUKNJE, ali nije DUŽINA problem! Razlog je potpuno SUMANUT, a njenu majku je izbacio iz takta (FOTO)
Foto: Printscreen/facebook

ŠOK

Devojku su izbacili iz škole zbog SUKNJE, ali nije DUŽINA problem! Razlog je potpuno SUMANUT, a njenu majku je izbacio iz takta (FOTO)

Ona se tim povodom oglasila na Fejsbuku

Objavljeno: 17:57h

Heder Fest, majka 15- godišnje srednjoškolke iz Velike Britanije, tvrdi da su njenu ćerku suspendovali iz škole na puna tri dana i naterali je da nosi suknju 10 centimetara kraću od dosadašnje.

Sve zbog toga što je njena stara suknja duga do kolena sadržavala likru.

Besna majka oglasila se povodom toga na Fejsbuku.

Kodina majka kaže su njenu ćerku "prisilili da nosi suknju od stopostotnog poliestera", koja kako navodi, "takođe nije bila u skladu sa školskim pravilima jer, osim što je dosezala do iznad kolena, imala je i prorez na zadnjoj strani pa ju je devoka stalno vukla nadole, kako ne bi izgledala neumesno.”

- Suknja od 12 funti koju je srednjoškolka nosila cele prošle godinu, iako elastična, ne sadrži likru, nego viskozu i elastin, materijale koje škola odobrava - kaže Heder i dodaje da je njena ćerka bila eksperimentalni miš jer je učiteljica "testirala" rastegljivost njene uniforme tako što je povukla materijal koji se potom razvukao, a Kodi je optužena da je prekršila školska pravila.”

Ali, to nije sve. Kodi, koja živi s majkom, 13-godišnjim bratom i 7-godišnjom sestrom, prošli četvrtak poslali su kući jer je na sebi imala pantalone koje su isto bile od likre. Direktor Kodine škole tvrdi da se pravila u pogledu školskih uniformi u međuvremenu nisu menjala. Heder ističe da je "suknja njene kćerke bila tanka i da je izgledala pristojno.

"Kodi je suknju često nosila prošle godine i nikad nije bilo problema, sve do prošlog četvrtka", rekla je majka koja je uverena da se tu, u stvari, radi o nečemu drugom. “Učitelji bi od ranog jutra decu pažljivo posmatrali kako bi sproveli svoj test – nekog od učenika zgrabili bi za uniformu i, ako bi se ona razvukla, dete bi optužili da nosi uniformu od likre.”

- Reč je o materijalu sačinjenom od mešavine elastina i viskoze, a likra se ne spominje čak ni na etiketi. Optužili su je da nosi suknju od likre samo zato jer je materijal rastegljiv - rekla je Heder.

BONUS VIDEO: BAGERISTA SPASAVAO PREVRNUTI DŽIP: Taman kada je trebalo da dobije aplauz napravio je KOBNU GREŠKU! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.